Primarul Horea Petruț: La Mărișelu, suntem într-o continuă dezvoltare. Proiecte actuale și de perspectivă

Împreună cu dumneavoastră vom continua munca în comuna Mărișelu" declară primarul Horea Petruţ.

“Avem în execuție construirea unui dispensar uman, prin Compania Națională de Investiții, realizat în pondere de 80%, care va fi recepționat în perioada următoare. Mai avem puțin la partea de construcții și mai rămâne partea de dotări. Aici vor fi cabinete pentru medici, farmacie. Avem un medic de familie privat în comuna Mărișelu, iar la dispensarul din Domnești vom încerca să aducem un medic stomatolog, un medic pediatru, medic ortoped, în funcție de necesitățile și doleanțele cetățenilor, un punct farmaceutic. (...) Tot înspre finalizare este și Căminul Cultural de la Domnești, o investiție făcută din buget local. Eu cred că undeva în 2 săptămâni, maximum trei, putem să-l recepționăm, iar nu demult am recepționat și capela mortuară de la Sântioana, care va deservi și satul Bârla, și vom construi o capelă și la Mărișelu, care să deservească și satul Măgurele”, ne-a declarat primarul Horea Petruț.

 Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, unitățile de învățământ sunt dotate cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice, urmând să fie amenajate laboratoare, cabinete școlare etc. Potrivit primarului Horea Petruț, proiectul este în faza de achiziție publică, pentru fiecare componentă a proiectului. De asemenea, prin PNRR, este în derulare și un proiect privind achiziția unui microbuz electric și amplasarea a două stații stații de încărcare, în parteneriat cu cu comuna Budacu de Jos.

Cu finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, este un proiect de amploare în infrastructura rutieră, în valoare de 14 milioane de lei, 10 milioane de la Guvernul României și 4 milioane de la  bugetul local, care prevede asfaltarea a 10 kilometri de drumuri de interes local.  “E un proiect greu, dar cu siguranță va avea o finalizare pentru că am finalizat rețelele de apă și de canal la nivelul comunei Mărișelu și atunci, cu siguranță, lucrurile vor merge bine. Suntem în procedură  de achiziție publică, sperăm în cel mai scurt timp să avem un câștigător, iar dacă nu vor fi contestații, să putem să demarăm  lucrările”.

Tot prin Programul „Anghel Saligny” a fost depusă o cerere de finanțare pentru extinderea rețelei de apă și canalizare la Jeica, în perioada următoare urmând să fie semnat contractul la Ministerul Dezvoltării.

Cu finanțare guvernamentală este și reabilitarea drumului comunal Măgurele-Jeica, cu stadiul de execuție la 80%, iar pe drumurile județene, după ce a fost finalizat  DJ 172 G, de la Domnești la Sărățel, acum se lucrează  la reabilitarea DJ 154 D, Domnești  - Nețeni – Albeștii Bistriței, un drum care va face legătura între comuna Mărișelu și comuna Galații Bistriței. „Așteptăm modernizarea drumului DJ 154, de la Sărățel la Monor, pentru că noi avem trei sate traversate de acest drum județean, Domnești, Măgurele și Bârla, care vor beneficia de șanțuri dalate, trotuare, piste de biciclete și tot ceea ce este prevăzut în proiect. Încă o dată mulțumesc, domnului președinte Radu Moldovan și echipei care este alături de dânsul și care întotdeauna a răspuns afirmativ pentru soluționarea problemelor pe care le avem la nivel de comună sau pe Valea Șieului”, a mai spus Horea Petruț Prin ADI apă-canal, la Mărișelu se derulează investiții importante în extinderea rețelelor de apă și apă uzată, prin Master Planul, aici lucrările fiind foarte avansate.

         Horea Petruț crede că pentru perioada următoare, de importanță majoră este amenajarea văii Sântioana, pentru care exustă un proiect întocmit, dar și finalizarea lucrărilor de cadastru general, comuna Mărișelu beneficiind de o finanțare din fonduri europene, prin ANCPI. Proiectul nu decurge așa cum ar trebui, existând anumite întârzieri ale firmei care a câștigat licitația, însă trebuie făcute toate eforturile pentru că “va aduce un plus valoare comunității, fiecare va ști pe ce este proprietar, își va putea dezvolta investiții”.

         De perspectivă este și dezvoltarea turismului, mai ales că Primăria Mărișelu are un teren în extravilanul satului Domnești, de 4 hectare și jumătate,  care s-ar preta pentru un proiect prin care să fie pusă în valoare resursa naturală,  „adică ar fi ceva gen Băile Figa la un nivel mai mic”. Este vorba de lacul sărat de la Sărățel, unde terenul este momentan concesionat, dar unde s-ar putea dezvolta o investiție importantă.

“După ce vom finaliza și partea de asfaltare a străzilor, vom încerca și vom gândi o variantă de zonă de promenadă, trotuare, piste de biciclete și alte amenajări pentru a arăta ca o comună europeană, pentru că potențial este, buget ar fi și nu văd de ce nu putem să continuăm mai departe frumos dezvoltarea comunei noastre. Mergem înainte, suntem ambițioși. Vrem să ne dezvoltăm în continuare. Nu putem spune că am finalizat sub nicio formă proiectele,  noi suntem într-o continuă dezvoltare și sper ca, în 9 iunie, locuitorii comunei Mărișelu să îmi dea girul pentru încă un mandat, să pot să duc la finalizare ceea ce am propus și ceea ce voi propune în continuare”, a mai spus primarul Horea Petruț.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5