Primarul Ioan Becan: Două proiecte de peste 5 milioane euro vor fi implementate la Miceştii de Câmpie

          Primarul comunei Miceştii de Câmpie, Ioan Becan, a semnat la Bucureşti, contractele de finanţare pentru două proiecte de infrastructură, în cadrul etapei a II-a Programului Naţional de Dezvoltare Locală derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Cele două obiective însumează aproximativ 24 milioane lei, în fapt peste 5 milioane de euro.

         „Un prim proiect vizează reţeaua publică de canalizare a apelor uzate menajere şi o staţie de epurare, pentru localităţile Miceştii de Câmpie, Fântâniţa şi Visuia cu o valoare de 18,229 milioane lei. Cel de-al doilea proiect pentru care am semnat contractul de finanţare este cel de modernizare a drumului comunal DC 21 şi a unor străzi din comună, în valoare de 5,.563 milioane lei”, a explicat primarul Becan. Potrivit acestuia, în aşteptare este şi proiectul de reabilitare şi modernizare a sistemului de iluminat public din comună, proiect estimat la 200.000 lei

         În această perioadă va fi lansată procedura de achiziţie publică, sperându-se ca licitaţiile să aibă un câştigător până la venirea sărbătorilor de iarnă. Oricum, administraţia din Miceştii de Câmpie mizează ca la primăvară să poată începe execuţia lucrărilor pe cele două proiecte.

         În ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene, pentru comuna Miceştii de Câmpie este dificil să întrunească un punctaj „competitiv”, asta pentru că unitatea administrativ-teritorială nu este într-o zonă turistică, nu are o populaţie numeroasă etc. „Noi am depus un proiect pentru modernizarea drumurilor agricole din comună, am fost eligibili, însă nu am primit finanţare pentru că nu am avut punctajul necesar. Şi zona turistică se opreşte la Sânmihaiu de Câmpie, acolo s-au putut lega de o pensiune”, ne-a explicat primarul Ioan Becan.

         De altfel, autorităţile locale au făcut primele demersuri către instituţiile de cultură din judeţ în vederea atestării „Gropilor Tătărăşti” din Fântâniţa, încă neexploatate, în fapt urme ale invaziei tătarilor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5