Miceştii de Câmpie între incapacitatea de plată şi 350 de mii de lei venituri pe 2017

Alin Cordoş

Comuna Miceştii de Câmpie se confruntă la această oră cu probleme grele din punct de vedere financiar. Rămasă cu o datorie la bugetul de stat de peste 1,4 milioane de lei, Primăria Miceşti a reuşit în acest an să plătească jumătate din sumă. Pentru cealaltă jumătate, primarul Ioan Becan aşteaptă bunăvoinţa Guvernului care va storna cealaltă jumătate. Altfel, spune Becan, primăria din Miceştii de Câmpie va intra în incapacitate de plătă.

Cu o populaţie de peste o mie de persoane, comuna Miceştii de Câmpie se confruntă la această oră cu probleme financiare dintre cele mai serioase şi greu rezolvabile. Ioan Becan, liberalul care a câştigat fotoliul de primar în iunie 2016 în faţa lui Dumitru Bendean de la ALDE, spune că primăria a rămas cu o datorie de peste 1,4 milioane de lei, din care a plătit peste 650 de mii de lei.

Despre cealaltă jumătate de sumă, Ioan Becan spune că există promisiuni ferme de la Guvernul Grindeanu că datoria va fi stornată.

“Nu suntem într-o situaţie fericită. Banii sunt puţini, aproape deloc, iar datoriile rămase din cele 1,4 milioane de lei, încă uriaşe. Avem promisiuni că vom scăpa de ele. Luând-o de la zero, sper şi cred că ne vom descurca mai bine”, ne-a spus Becan.

Un buget despre care nu poţi să  spui nimic

În ceea ce priveşte bugetul comunei pe anul în curs, 2017, acesta este de 350 de mii de lei la capitolul venituri proprii, iar cheltuielile de funcţionare se ridică la 420 de mii de lei. Becan mai spune că dacă datoria nu va fi stornată, atunci primăria din Miceştii de Câmpie va intra în incapacitate de plată.

Ce vrea să facă Ioan Becan în 2017?

Marile speranţe lui lui Ioan Becan sunt cele cinci proiecte depuse pe PNDL: canalizare cu staţie de epurare şi două staţii de pompare, asfaltare drumuri interioare, uliţe, asfaltare drumuri agricole, iluminat stradal.

Becan mai spune că asfaltarea drumului judeţean care leagă Visuia de Silivaşu de Câmpie  poate fi încă un imbodd pentru dezvoltarea unor mici afaceri ale unor tineri.

 

 

Comentarii

18/05/17 14:57
Vizitator

Acesta este rezultatul impotentei guvernantilor care in aproape 30 de ani de la revolutie n-au fost in stare sa faca o reforma administrativ-teritoriala profunda. Actuala impartire administrativ-teritoriala a Romaniei a fost facuta 1968, si in 2018, anul centenarului Marii Uniri va implini 50 de ani. De aceea, tot mai multe comune cu potential economic redus vor ajunge in aceasta situatie de insolventa. De aproape 10 ani, Guvernele Boc, Ponta si Ciolos, au vorbit de problema regionalizarii fara sa intreprinda nimic. A existat si propunerea unei Romanii cu mai putine sate si comune prin unificarea primariilor din zonele sarace si cu putini locuitori, astfel ca in cativa ani, sa nu mai avem comune cu mai putin de 3000 de suflete.
S-a vorbit mult si de de o reorganizare a judetelor. O varianta luata in calcul a fost aceea de desfiintarea consiiilor judetene si infiintarea unor regiuni administrative. In aceste conditii judetul nu dispare, dar devine o subunitate a regiunii. Aceasta insa presupune modificarea constitutiei. De aceea, o alta varianta ar fi comasarea judetelor in grupe de cate 2-3 astfel incat in loc de 41 de judete sa ramanem cu 15 sau 18.
Din pacate nu se face nimic si asistam neputinciosi la o stagnare cronica, intr-o Romanie care la 100 de ani de la Marea Unire din 1918, nu a fost in stare sa construiasca o autostrada care sa lege intre ele cele trei provincii istorice. Halal guvernare!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5