Primarul Ioan Scridonesi a dat startul pentru proiectele din 2018 ale comunei Poiana Ilvei

În ciuda condiţilor meteo destul de nefavorabile, primarul comunei Poiana Ilvei, Ioan Scridonesi a dat deja ordinul de începere a lucrărilor de cadastru general în comuna pe care o conduce. Lucrările au început cu raportul preliminar şi continuă în aceste zile cu informarea cetăţenilor în vederea pregătirii documentelor care să ateste dreptul de proprietate asupra terenului. În perioada următoare se va lucra intens la complectarea bazei de date a reţelei geodezice, urmând ca apoi să fi complectată bazei de date topografice intravilane. Măsurarea terenurilor va debuta la începutul lunii aprilie cu terenurile aflate în intravilanul comunei. Primarul Ioan Scridonesii face un apel la cetăţeni să coopereze cu personalul primăriei şi să pună la dispoziţia acestora toate documentele cerute.
Pentru întabularea dreptului de proprietate fiecare cetăţean trebuie să aiba urmatoarele acte;
Persoanele fizice au nevoie de buletinele ambilor soţi, de certificatul de căsătorie, ordinul prfectului, certificat de moştenitor, act de partaj, act de dezmembrare, contract de vânzare cumpărare, autorizaţie de construcţie, proces verbal de recepţie finală, hotărâre judecătorească, încheiere de îndreptare eroare.
Persoanele juridice trebuie să prezinte; Certificatul de înregistrare, copie conformă cu originalul a inventarului pe mijloace fixe, contract de vânzare cumpărare, autorizaţie de construcţie, proces verbal de recepţie finală, autorizaţie de construcţie hotărâre judecătorească, încheiere de îndreptare eroare.
Până la mijlocul acestui an va avea loc şi licitaţia pentru execuţia lucrărilor pentru un proiect pe masura 7.2 care vizează asfaltarea a aproape 6 kilometrii de străzi dar şi construirea a trei poduri peste râul Ilva, este vorba de “ Podul lui Găluşcă, podul Gării şi podul în luncă la Ţărani”. În proiect este cuprinsă şi asfaltarea a 6 străzi dintre care una este cea care face legătura cu comuna Maieru. Valoarea proiectului este de 1 milion de euro .
De asemenea de îndată ce timpul o va permite se vor relua lucrăriile la staţia de epurare a apelor uzate dar şi racordarea populaţiei la reţeaua de apă şi canalizare. Se aşteaptă efectuarea primelor probe care vor avea loc cel mai târziu în luna iunie a avestui an iar până la sfarşitul anului 100 % din comună va fi racordată la utilităţi.
Ioan Scridonesi promite că lucrurile nu se vor oprii aici şi că lucrările de dezvoltare a comunităţii vor continua şi în perioada următoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5