Primarul Ioan Scridonesi: Primele 200 extrase de carte funciară, înmânate la Poiana Ilvei. Proiecte de modernizări de drumuri, introducerea apei și capelă multiconfesională, pe agenda administrației ilvene

Primele 200 de extrase de carte funciară sunt înmânate, zilele acestea, persoanelor care deţin terenuri în sectoarele 16, 41 şi 42 din comuna Poiana Ilvei. “Sunt în lucru şi alte sectoare, iar când documentele tehnice ale cadastrului vor fi depuse şi verificate, vor fi afişate la sediul primăriei pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să depună cereri de rectificare, în termen de 60 de zile. Pentru noi, acest proiect de cadastru general al comunei este extrem de important. Are o valoare de 1, 1 milioane lei şi este finanţat de la bugetul local. Sperăm ca la finalizarea acestuia să recuperăm o parte din sume din cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. Oricum, acest proiect este de un real folos pentru cetăţenii comunei”, ne-a declarat primarul Ioan Scridonesi.

Autorităţile locale au în execuţie şi proiecte importante de infrastructură. “Se lucrează la extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cun apă din comună. Este un proiect finanţat de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de aproximativ un million de euro. Este vorba despre lucrări de captare, staţie de tratare şi aproximativ 5,6 kilometri de reţea”, a precizat edilul ilvean. Stadiul lucrărilor, la nivel fizic, depăşeşte 55%, execuţia fiind adjudecată prin procedură de achiziţie publică de către Îndemânarea Construct. La finalizarea lucrărilor, locuitorii comunei vor avea acces la utilităţi ca la oraş, mai ales că reţeaua de canalizare este déjà funcţională.

Cu fonduri europene, la Poiana Ilvei se vor asfalta străzi pe o lungime de aproximativ 5,5 kilometri  şi vor fi edificate 3 poduri. Este vorba despre un proiect prin Măsura 7.2. din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, în valoare de un million de euro. Echipele de la MIS Grup lucrează déjà la un pod, la decolmatarea şanţurilor şi lărgirea suprafeţei părţii carosabile ce va fi asfaltată.

Nu în ultimul rând, aproape de finalizare este capela multiconfesională, un proiect finanţat prin GAL Lider Bistriţa-Năsăud  în cadrul PNDR 2014-2020. Peste 80% din lucrări au fost executate, lucrându-se la amenajări interioare.

Sunt doar câteva dintre investiţiile aflate pe agenda echipei administrative de la Poiana Ilvei, care pregăteşte şi alte documentaţii pentru proiecte de dezvoltare a unei comunităţi frumoase şi harnice.  

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5