Primarul Nicolae Moldovan: Zona de agrement Băile Figa - orașul Beclean devine stațiune turistică de interes local!

Guvernul României a adoptat Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes local şi pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, promovată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului,.

În urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, inclusiv prin vizite în teren efectuate de specialiştii din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local alte cinci localităţi şi părţi din localităţi, respectiv comuna Frumosu (jud. Suceava), comuna Mălini (jud. Suceava), municipiul Salonta (jud. Bihor), oraşul Săcueni (jud. Bihor) şi zona de agrement Băile Figa - oraşul Beclean (jud. Bistriţa-Năsăud).

Zona de agrement Băile Figa este Destinaţie Europeană de Excelenţă, premiată în anul 2019 cu locul al III-lea pentru turismul de sănătate şi relaxare. Pe termen lung şi mediu, atestarea acestor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes local va crea un impact pozitiv. Prin prisma potenţialului turistic, dar şi a resurselor naturale şi antropice, acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, printr-un punctaj sporit, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influenţând, în consecinţă, şi creşterea circulaţiei turistice, dar şi diversificarea ofertelor.

"Este un pas foarte important pentru comunitatea noastră, întrucât vom putea accesa direct fonduri europene pentru dezvoltarea stațiunii și implicit a orașului nostru (devine stațiune turistică tot orașul Beclean), fiind de acum înainte și mai multe oportunități pentru noi. Vă mulțumesc tuturor pentru toată încrederea!", transmite primarul Nicolae Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5