Zona de agrement Băile Figa - orașul Beclean a devenit oficial stațiune turistică

Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre propus de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prin care se atestă o serie de localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local. Printre ele, zona de agrement Băile Figa – orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud. Astfel în mod oficial, zona Băile Figa devine stațiune turistică de interes local, printr-o hotărâre de Guvern. 

Atestarea Băilor Figa - Beclean ca stațiune turistică de interes local a fost realizată la București în mod oficial, prin modificarea anexei nr.5 la HG nr. 852/2008. Este un pas foarte important pentru comunitatea locală beclenară, întrucât se vor putea accesa direct fonduri europene pentru dezvoltarea stațiunii și implicit a întregului oraş. fiind de acum înainte și mai multe oportunități de modernizare şi dezvoltare pentru localitate.

Parcul Balnear Băile Figa a fost inaugurat în iulie 2010. Stațiunea se întinde pe 15 hectare și este așezată într-o depresiune înconjurată de păduri, la doar 3 km de orașul Beclean.  Complexul este administrat de Primăria oraşului Beclean, instituție care de-a lungul anilor a făcut demersuri și a implementat o serie de proiecte pentru dezvoltarea Parcului Balnear, în așa fel încât să răspundă cât mai mult cerințelor turiștilor.

În plus, Parcul Balnear Băile Figa se află printre primele trei destinații de excelență din România în ceea ce privește turismul de sănătate și relaxare. 

Pe termen lung și mediu, atestarea ca stațiune turistică de interes local va crea un impact pozitiv. Prin prisma potențialului turistic, dar și a resurselor naturale și antropice, Băile Figa vor putea fi promovate cu noul statut și astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, printr-un punctaj sporit, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influențând, în consecință, și creșterea circulației turistice, dar și diversificarea ofertelor.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în  stațiune va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui la creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii zonei Băilor Figa, locuitorii oraşului Beclean, precum şi pentru cei din localităţile învecinate.

Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de stațiuni turistice de interes național și 95 de interes local.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5