Colibiţa va fi declarată staţiune turistică în şedinţa de astăzi a Guvernului

Update: Colibiţa a fost atestată ca staţiune turistică în şedinţa de Guvern de joi. 

Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre pentru aprobarea unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional sau local şi de modificare a HG 852/2008 pentru aprobarea normelor şi cirteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

          Astfel, staţiuni turistice de interes naţional vor fi atestate localităţile Borsec (Harghita) şi Suceviţa (Suceava).

          Ca staţiuni turistice de interes local sunt atestate localităţile sau părţi din localităţile Colibiţa, Baia de Fier (Gorj), Boghiş (Sălaj), Moisei (Maramureş), Negreşti Oaşti (Satu Mare), Pojorâta (Suceava), Sângeorgiu de Mureş (Mureş), zona Băile Banffy (municipiul Topliţa – Harghita), zona Băile Ocna Dej (municipiul Dej – Cluj), zona Moineşti – Băi (municipiul Moineşti – Bacău).

Prin promovarea ca stațiuni turistice de interes național sau local, aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

După completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local.

Comentarii

16/02/17 10:25
Balan Marius- P...

Guvernul stie ca noi bistritenii nu avem acces la LAC ? Guvernul stie sa numere cate conducte de la fosele septice se varsa in LAC ? VAI de VOI !!!

16/02/17 10:53
Vizitator

Un pas inainte, dar mai e mult pana departe. Realitatea e ca exista inca multe nereguli care trebuie remediate. Cea mai serioasa problema este ca in Colibita multi au ingradit si ce nu-i a lor. Au mers cu gardul pana la oglinda apei punand stapanire si zona de protectie din jurul laculu. Ca sa nu mai vorbim de construirea haotica. Totusi Colibita anilor ’60 se remarca si prin arhitectura cabanelor asemanatoare celor din Tirolul Austriac. Ar trebui incurajata (nu fortata) revenirea la acel gen de arhitectura cel putin la ceea ce se construieste in continuare. De asemenea ar trebui sa repuna lucrurile in legalitate si in privinta deversarii dejectilor direct in lac. Altfel lacul Colibita risca sa ajunga o imensa latrina. Nu trebuie abandobata nici ideia achizitionarii acelor suprafete de catre CJ pentru amenajarea de campinguri. Ba mai mult trebuie mers mai departe si refacute acele cabane in stil tirolez care gazduiau altadata tabere scolare de neuitat. Pana atunci insa, poate fi trecut imediat la actiune pentru refacerea zonei de protectie din jurul lacului, care nu presupune cheltuieli din partea CJ, decat o doza de fermitate in aplicarea legii. Odata recuperata zona de protectie de la cei care au ocupat-o abuziv, se va putea trece la amenajarea unor locuri de plaja si de promenada pe faleza lacului.
Vezi: http://www.mesagerul.ro/2016/10/03/ziduri-de-beton-construite-pe-malul-l...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5