Primarul Romeo Florian, despre cadastrul general de la Lechinţa: La finalul lunii iunie, sper că vom reuşi să eliberăm extrasele de carte funciară!

La nivelul comunei Lechinţa se derulează un proiect amplu de cadastru general, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, finanţat de Guvernul României. Lucrările au fost contractate de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate. Asşa cum remarca primarul Romeo Florian, este un program amplu pentru că vizează lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor pentru întreg teritoriul comunei, adică 13.500 hectare, din care intravilan sunt aproximativ 1000 hectare.

„Cele două luni de stare de urgenţă au îngreunat proiectul de cadastru general al comunei, OCPI nu a mai lucrat, doar de la domiciliu, şi atunci s-a decalat cu aceste 2 luni perioada de eliberare a certificatelor de carte funciară. Sunt încrezător că pe finalul lunii iunie, vom reuşi să eliberăm extrasele de carte funciară.

Cadastrul general, pentru cine înţelege, este o minune pe care mulţi primari şi cetăţeni ar trebui să şi-o dorească. Să ai un inventar exact al tuturor proprietăţilor, terenurilor, vă daţi seama am intabulat drumuri judeţene, stâlpii de la Electrica, apele, apoi proprietăţile ficărui om atât în intravilan cât şi în axtravilan. Este un lucru extraordinar pe care am reuşit să-l facem, a fost o muncă titanică. Am stat 54 de zile din cele 60 pentru contestaţii, eu personal, între mii de oameni. Nu ştiu câte mii au fost, 5-6000 de oameni au intrat în Primăria Lechinţa în cele 60 de zile, am lucrat sâmbăta, duminica, acum aşteptăm să le putem da extrasele de carte funciară. Terenul fiind intabulat are o altă valoare, se pot face vânzări, se pot da autorizaţii de construcţii, lucrurile au intrat în normalitate”, a declarat primarul Romeo Florian.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5