Primarul Vasile Şut: Variantă ocolitoare la Tiha Bârgăului! Începe asfaltarea unor tronsoane de drumuri spre zone mirifice ale comunei

Primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Şut, vine cu o serie de veşti bune pentru comunitate. „Am dat ordinul de începere al lucrărilor de asfaltare pentru o serie de tronsoane de drum de o importanță deosebită pentru comuna noastră, drumuri care vor îmbunătăți accesul spre terenuri agricole dar vor crea și o nouă cale de acces spre câteva zone minunate din comuna noastră și pot constitui un prim pas în dezvoltarea turistică viitoare a comunei. Drumul pornește din Vârful Blajului, trece pe deasupra satului Mureșenii Bârgăului prin zona „La Lac”, continuă pe drumul "Plaiul Bistriței" și coboară în Tureac pe Valea Şutenilor. Este un drum turistic deosebit care, odată reabilitat, va oferi și o alternativă de ocolire a DN 17”, anunţă edilul comunei.

Practic, începe execuţia lucrărilor din cadrul proiectului de „Reabilitare drumuri de exploatație agricolă în comuna Tiha Bârgăului”,  finanțat din fonduri europene obținute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Valoarea proiectului este de 4,3 milioane de lei. Cu acești bani vor fi modernizați peste 8,8 kilometri de drumuri - Valea Șutenilor (1.930 m), Plaiul Bistriței (3.765 m), La Lac 1 (2.208 m) și La Lac 2 (903 m). Pe aceste tronsoane de drum vor fi executate terasamente, asfaltări, vor fi amenajate dispozitive de scurgere ale apelor pluviale și constuite podețe.

„Este un proiect de finanțare pe care am reușit să îl semnez cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale în martie 2018, însă, abia anul acesta s-au încheiat procedurile de licitație și acum ne putem apuca de lucru. Proiectul de reabilitare drumuri de exploataţie agricolă în comuna Tiha Bârgăului, finanţat pe Măsura 4.3, este al optulea contract semnat cu AFIR pe fonduri europene”, menţionează primarul Vasile Şut.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5