Problema lui Crețu: majoritatea sau setea de putere absolută?

Omul care conduce acest oraș de opt ani, Crețu, primarul, este cazul tipic de conducător care a pierdut contactul cu realitatea, cuprins fiind de beția puterii. Setea de putere și control absolut îi este nemărginită.

Cu atitudinea sfidătoare cu care ne-a tratat în ultimii patru ani, vine acum în campania electorală și ne cere nouă, bistrițenilor, nu numai să-l votăm pe el încă o dată dar să votăm masiv și partidul din care face parte, PSD-ul, ca să poată avea 11 consilieri în loc de 6 câți are acum.

            Crețu uită, intenționat sau patologic, să ne spună că, în cele două mandate, și-a făcut tot timpul majorități. Mai uită Crețu să spună că tot timpul le-a înșelat așteptările celor care l-au susținut și că niciodată nu și-a respectat promisiunile decât până ce-a trecut hopul. Mai reiese din acest apel disperat al fostului primar și al consilierilor PSD că nu-și doresc nici o alianță pentru formarea unei majorități în viitorul Consiliu Local. Vor sa fie singuri!

A încerca să impui monopol politic într-o structură democratică, deliberativă, așa cum este Consiliul Local, înseamnă TOTALITARISM! A încerca să-ți impui prin forță propriile idei, chiar utopice, călcând în picioare orice propunere sau argumentație care vine din partea altcuiva, înseamnă DICTATURĂ! A face promisiuni și a nu le respecta înseamnă MINCIUNĂ!

Se datorează oare aceste instincte și acest tip de caracter faptului că primarul Crețu s-a născut în 1953, anul în care Stalin a murit? Se pare că da. Pentru continuitate, ultimul și-a pus amprenta pe stilul de conducere a lui Crețu. Totalitar, dictatorial.

Trag acest semnal de alarmă pentru bistrițeni, pentru societatea civilă. Bistrițeni, leacul pentru beția puterii este votul din 5 iunie. Trag acest semnal de alarmă și pentru partidele politice pentru care democrația mai înseamnă ceva, deși se complac într-un dulce non-combat. Trag acest semnal de alarmă pentru că îmi pasă de acest oraș și pentru că încă nu este prea târziu pentru a schimba viitorul Bistriței.

Eu nu mai vreau totalitarism, nu mai vreau dictatură, nu mai vreau minciună! Tu vrei?!

Ioan Peteleu,

Consilier local PNL

Comentarii

20/05/16 15:14
vizitator

Bistrita are nevoie de un primar tânăr,bun manager şi neafectat de comunism. Daca bistritenii cu drept de vot ar lua in considerare acest criteriu al varstei de pensionare, la Bistrita ar iesi din calcul Vasile Moldovan, Ovidiu Cretu, Liviu Rusu si Petru Sigartău. Epoca lor a trecut.

20/05/16 21:58
Balan Marius- P...

Are acuma 6 de la psd si 2 de la amaratul de per.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5