Prof. univ. dr. Adrian Titieni, candidatul PNL pentru Primăria Bistriţa

Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, întrunit duminică, 14 februarie, a hotărât prin vot desemnarea profesorului universitar dr. Adrian Titieni drept candidat al partidului pentru funcția de primar al municipiului Bistrița. Membrii Biroului Județean PNL i-au mandatat pe cei doi copreședinți, Stelian Dolha și Eugen Curteanu, să susțină în fața Biroului Permanent Național al PNL candidatura profesorului Adrian Titieni în vederea validării.  

"Conform statutului și regulamentelor interne ale PNL, candidaturile pentru funcțiile de primar municipiu-reședință de județ, respectiv de președinte al Consiliului Județean sunt validate de forul central al partidului, în timp ce validarea candidaturilor pentru primăriile de orașe și comune, precum și a listelor de consilieri locali și județeni se face prin vot în Biroului Politic Județean. Născut și educat la Bistrița, profesorul Adrian Titieni este în prezent rectorul Universității de Teatru și Film din București", se arată în comunicatul PNL, parafat de cei doi copreşedinţi ai PNL Bistriţa-Năsăud.

***  

Adrian Titieni (n. 6 iunie 1963 la Bistrița) este un actor român de film, teatru și voce. În 2012, i s-a acordat Premiul Gopo pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea personajului Doctorului Crișan din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții [1]. În prezent este rector al UNATC.

A absolvit, în 1988, cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” - clasa profesorului Mircea Albulescu. În 2003, a absolvit cursurile postuniversitare de Regie și Montaj Film și TV, la aceeași universitate. În perioada 1993-1994, a lucrat la postul național de televiziune, ca realizator în cadrul Departamentului Educație-Știință, iar între 1996-1997, a fost consilier la departamentul de Relații Publice al Președinției României. A fost director al Studioului Cassandra (UNATC) în perioada 1999-2000 și este membru fondator al Fundației Române pentru Educație și Educatori. A fost consilier de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu (17 aug. 2007-19 dec. 2008). Din 1989 a fost șef al catedrei 'Artei Actorului' din UNATC.

Este profesor universitar doctor, iar din anul 2012 este ales rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București.

Din 2009, inițiază „Sighișoara Film Festival”, pentru a promova producțiile cinematografice românești care au fost premiate la festivalurile internaționale. În fiecare an, festivalul atrage în vestita cetate medievală o mulțime de artiști ai culturii cinematografice românești (actori, regizori, producători), fiind un pol de întâlnire pentru profesioniștii domeniului din țară și strâinătate, cât și o platformă interactivă de comunicare între personalitățile implicate și miile de spectatori români sau străini, potrivit wikipedia.ro.

 

Comentarii

15/02/16 11:36
vizitator

O sansa pentru Bistita, care nu trebuie irosita. Acceptarea de catre actorul, profesorul si omul de cultura ADRIAN TITIENI a candidaturii pentru functia de primar al Bistritei deschide posibilitatea producerii unei schimbari majore in evolutia orasului spre standardele impuse de secolul XXI. In contextul in care si programul de tara pentru urmatorii ani este definit drept „Romania educata”, la primaria Bistrita schimbarea drujbei cu condeiul devine mai mult decat o necesitate. Trebuie spus ca, la alta scara si in alt timp, si Ronald Reagan, fost actor de cinematografie în studiourile din Hollywood a devenit in 1980, cel de-al de-al patruzecilea președinte al Statelor Unite ale Americii. În 1984, Reagan obține al doilea mandat prezidențial in care a avut mai multe întrevederi cu președintele sovietic, Mihail Gorbaciov, la Geneva, Reykjavik, Moscova și Washington, ajungând la acordul istoric de eliminare a rachetelor cu rază medie de acțiune din Europa. De numele lui se leaga si inceputurile destramarii Imperiului Sovietic. Revenind asadar, nu doar Bistrita are o sansa prin candidatura unui actor la functia de primar ci si profesorul Adrian Titieni are posibilitatea de a-si demonstra calitatile de bun manager. Sa fie intr-un ceas bun !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]