Proiecte majore de infrastructură, la Livezile: Asfaltări de străzi, drumuri agricole, drumuri comunale, rețele de apă și canalizare

          Administraţia comunei Livezile are în derulare proiecte ample de modernizare a infrastructurii, atât cu fonduri europene cât şi guvernamentale. O investiţie amplă care vizează asfaltarea a 21 de străzi de pe raza localităţilor Dorolea, Cuşma şi Livezile, pe o lungime de 7 kilometri, este în execuţie. Este un proiect finanţat prin PNDR 2014-2010, în valoare de 1,5 milioane de euro, stadiul de execuţie depăşind 30%, precizează primarul Traian Simionca.

          Tot în implementare este un proiect cu finanţare europeană de modernizare a drumurilor agricole, pe o lungime de 10 kilometri. Proiectul în valoare de un milion de euro este într-un stadiu de execuţie de 35%.

          Cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, va fi modernizat drumul comunal DC 6B ce asigură legătura dintre Valea Poienii şi Dorolea, pe un tronson de 2,8 kilometri. Mai bine de jumătate din lucrări au fost executate, valoarea investiţiei fiind de 2,8 milioane lei.

          Nu în ultimul rând, în derulare este şi un proiect de extindere a reţelei de apă – 10 kilometri şi apă uzată (canalizare) – 13 kilometri, la Livezile, Dumbrava şi Valea Poienii, în valoare de 2,3 milioane euro şi finanţat prin PNDR 2014-2020.

***

          Lemn de foc pentru populaţie. 3 metri cubi/familie

          Autorităţile locale au făcut demersurile necesare astfel încât fiecare familie să beneficieze de 3 metri cubi de lemn de foc. Este vorba de aproximativ 1500 de gospodării care vor beneficia de această măsură, mai ales că primăria asigură şi transportul acestora, la drum auto, pentru o sumă modică. Pentru instituţiile publice – primărie, şcoală, sala de sport, centrul de informare turistică, biserici – vor fi pregătiţi circa 500 metri cubi.

Comentarii

04/09/19 10:44
cititor

Ar trebui ca populatia din UNIREA, sa adune semnaturi si sa solicite organizarea unui Referendum pentru iesirea din componenta municipiului Bistrita si alipirea la comuna Livezile, deoarece sub tutela comunei , am avea mult mai multe avantaje cu toate aceste utilitati. Actualmente pentru municipiul Bistrita, edilii nostrii-i cauta pe cetatenii din acest loc, doar la alegeri si toti banii si toate fondurile obtinute prin UE, merg doar in CENTRUL municipal sau in cartierele cu " smecherii sistemului " .

11/09/19 11:05
cititor de Bistrita

Chiar, cine doreste sa fie organizatorul unei astfel de actiuni cetatenesti, sa scapam de sub tutela municipiului si sa intram in componentza comunei Livezile , ca ne-ar fi cu mult, mult mai bine decat asa cum suntem astazi. Odata candva Unirea era comuna langa Bistrita si Regimul comunist a desfiintzat-o sa poata transforma orasul Bistrita in municipiu, dar toate aceste localitati componente nu sunt si nu au valoare decat la impozitarea lor si la a pune x-ul sau stampila la votari .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5