Primarul Traian Simionca: Tot ce am făcut în comuna Livezile, de când sunt primar, am făcut cu drag. Investiţiile, dar şi grija pentru oameni, priorităţi!

Primarul comunei Livezile, Traian Simionca, consideră că nu trebuie să treacă nicio zi fără să faci un lucru care să rămână pentru comunitatea pe care o  conduci, fie că este vorba despre un proiect major, înfrumuseţarea comunei sau grija faţă de problemele oamenilor.

„De când am venit primar, am încercat să fac proiecte. Lucrez la un proiect un an, chiar doi-trei şi de-abia în al patrulea an îl finalizez, mai ales cele finanţate prin fonduri europene. Tot ce am făcut în comuna Livezile, de 8 ani de când sunt primar, am făcut cu drag. Mă mândresc că zi de zi această comună înfloreşte. Îmi doresc să rămână ceva după mine, să nu treacă o zi să nu se facă ceva, că plantez o floare, că faci un podeţ, că pui o bordură”, a declarat primarul Traian Simionca,

Potrivit acestuia, sunt două proiecte majore la care se lucrează intens în această primăvară. „Avem un proiect de modernizare a 10 kilometri de drumuri agricole. Dacă poţi accesa fonduri europene pentru aceste drumuri, chiar şi agricole, de ce să nu o faci? Aceste drumuri agricole trebuie să fie intabulate, trebuie să asigure legătura între anumite puncte de interes economic. De exemplu, un astfel de drum merge paralel cu DN 17, pe o lungime de aproape 5 kilometri, de la intrare din Livezile, până spre Rusu Bârgăului. Toate utilajele agricole nu vor mai circula pe drumul naţional, ci pe drumul agricol. Pentru cei cu tractoare, căruţe etc, este o mană cerească să nu mai circule pe drumul european. Avem un drum agricol care merge la Dorolea, prin spatele caselor, pe o lungime de 4 kilometri, astfel că nu mai circulă pe drumul judeţean.  Se pare că la sfârşitul lunii septembrie aceste drumuri vor fi finalizate”, a explicat primarul Simionca. Acesta a remarcat implicarea asocierii de firme FAR Foundation şi Mis Grup.

        În această lună, se va încheia proiectul de modernizare, de asfaltare a 21 de străzi.

„Am căutat să merg în paralel cu proiectele de fonduri europene şi cu cele din surse proprii. Cu bani puţini poţi să faci lucruri măreţe. Fiind drum european, am căutat să fac această comună frumoasă. Avem două pasaje de trecere la calea ferată, la intrarea şi ieşirea din comună, toată lumea se uită dacă vine trenul, dar şi pe marginea drumului. Prin această comună trec zilnic mii de maşini. Am încercat să punem trandafiri, tuia, arbori ornamentali, aduşi gratuit – tei, arţar, stejar auriu – care de-abia acum înfloresc. La aceste lucrări îi avem pe cei trei şoferi de pe microbuzele şcolare, instalatorul de la primărie, băiatul de la ISU, doi angajaţi de la piaţă. Sunt bucuros că am o echipă de oameni cu care lucrez şi se vede acest lucru. Să stăm să vină o firmă să ne planteze o tuia în comună, să facă o groapă, să-mi pună trei flori. Cu aceşti oameni tăiem lemnele pentru şcoală, întreţinem baza sportivă, sala de sport, centrul de informare turistică”, a declarat primarul Traian Simionca.

Nu în ultimul rând, nici problema socială nu a fost ignorată. „Avem două luni de criză, cu această pandemie şi sunt oameni – vă spun cinstit – care de-abia se descurcă. Nu cred că este comună în România în care toată lumea să aibă de toate ... Avem 5200 de locuitori. Avem oameni care lucrează cu ziua, aici e cea mai mare problemă acum cu această pandemie. Acei oameni câştigau 50 lei sau 100 lei/zi pentru pâine la copii, ulei, zahăr, de unde îşi procură bani stând în casă? E cea mai mare problemă din România, cu acei zilieri. Discutând cu personalul din primărie, cu consilierii, fiecare să dea din salariul lui, am hotărât că un sac – doi de cartofi, pentru o săptămână-două, omul o mai lungeşte. Am găsit o firmă care ne-a adus cartofi. În prima fază am dat comandă de 10 tone. Am dat prin satele Dorolea, Cuşma, unde erau doi-trei copii în casă, am lăsat şi doi-trei saci. Am mai dat comandă de 3,5 tone. Pentru a nu fi discuţii, am hotărât să dăm din casă în casă, indiferent dacă este bogat sau sărac. Sunt care spun că nu au nevoie, să dăm la vecini partea lor, dar i-am întrebat pe toţi”, a precizat edilul din Livezile.

Nu în ultimul rând, a început operaţiunea de înscriere a cetăţenilor pentru lemne de foc, fiecare urmând să primească câte trei metri cubi până în luna septembrie.

 

 

Comentarii

19/05/20 11:14
cititor

NOI totzi locuitorii localitatii " componente " UNIREA , ar trebui sa ne unim si sa facem un Referendum , prin care sa iesim din componentza municipiului Bistrita si sa ne alipim comunei Livezile , ptr ca in acel mod, am avea in localitate absolut toate utilitatile publice: apa curenta, canalizare, gaz-metan si curent electric in toate strazile mai ales vechi de cand este Bistrita si unde daca pe ici pe colo exista, toatre au fost facute pe banii locatarilor . Altfel, municipalitatea o sa ne viziteze si in continuare exclusiv la alegeri si toate promisiunile se vor pune in aplicare ... " la anul " ( si la multi ani ) .
Asa se face ca exista strazi de cand este Unirea, adiacente drumului principal, NEGLIJATE TOTAL si unde , de fiecare data cand cetatenii au solicitat ( apa curenta, canalizare, gaz... ) , ni s-a comunicat CA SE APROBA DOAR PE BANII NOSTRI .
Deci oameni buni, poate aveti un moment de sclipire a mintii si veti intelege ca noi cei din Unirea, sub tutela municipiului Bistrita, VESNIC VOM FI UN FEL DE " CARTIER de mana a treia ... " eventual .
Daca are cineva " vana " sa ne m,oblilizeze in acest sens, ar fi mana cereasca pentru noi, sa fim sub tutela si componentza comunei Livezile unde se construiesc si se dau in folosintza prin fonduri europene, in mod sistematic , tot felul de utilitati locuitorilor .
Bravo domnule primar Simionca , felicitari si tare am fi mandri, daca ne-ati sprijini in acest sens , sa fiti si primarul nostru , al celor din Unirea ( de BN ) !

20/05/20 10:21
comentariu

Pai, odata, candva, UNIREA a fost comuna de sine statatoare si de ce n-ar redeveni inapoi cum a fost candva si care pe fonduri europene , sa se ocupe exclusiv de ea si nu toti banii sa mearga in Centrul Municipal sau in cartierul cu smardoii bistritzei ? !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5