Proiecte notabile la OJPDRP

Stam de vorba cu domnul Liviu Rapan, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Bistrita Nasaud.

Domnule director, cum decurge depunerea proiectelor finantate prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala?

Incepand cu lansarea primei sesiuni de proiecte in luna martie a acestui an si pana in prezent au fost depuse un numar de 38 proiecte cu o valoare totala eligibila de cca 48 milioane euro. Pana in prezent s-au derulat 5 sesiuni de cereri de proiecte pentru masurile 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole”, 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, 322 “Renovarea si dezvoltarea satelor”, precum si pentru Schemele de ajutor de stat XS13 / 2008 – procesarea produselor agricole si XS28 / 2008 – prelucrarea produselor forestiere.

Pentru ce masuri se vor mai lansa sesiuni de cereri de proiecte in acest an?

In acest moment este in derulare sesiunea de proiecte aferenta lunii august, prin care se primesc cereri de finantare pe masura 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” si pentru Schemele de ajutor de stat. Cei interesati vor putea depune cereri de finantare pentru aceste masuri la sediul OJPDRP Bistrita Nasaud in fiecare zi, de luni pana vineri, in intervalul orar 900 – 1400, termenul limita de depunere fiind 29 august 2008, ora 1200.

De asemenea, incepand din luna septembrie a acestui an se vor lansa doua noi masuri, respectiv masura 312 “Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi” si masura 313 “Incurajarea activitatilor turistice”.

Cum va pot contacta cei interesati?

Cei interesati ne pot contacta la sediul nostru din municipiul Bistrita, str. Mihai Eminescu, nr.3, tel. 0263-213380 sau prin e-mail [email protected]. Expertii nostrii vor prezenta tuturor celor interesati toate informatiile legate de tipurile de investitii finantate prin FEADR, completarea cererii de finantare, documentele anexe acesteia, precum si alte informatii. Ghidul solicitantului pentru masurile lansate poate fi consultat pe site-ul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit www.apdrp.ro.

De asemenea, in aceasta perioada se afla in desfasurare o campanie de informare pentru toate categoriile de beneficiari privati eligibili pe masurile 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole”, 312 “Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi” si masura 313 “Incurajarea activitatilor turistice”. Pana acum am realizat astfel de intalniri la Teaca si Sangeorz Bai, urmand ca aceasta actiune sa continue in Nasaud, Beclean, Prundu Bargaului si municipiul Bistrita.

Ce ne puteti spune despre Programul SAPARD?

Programul SAPARD se va incheia la sfarsitul acestui an. In acest moment se primesc Cererile de plata pentru beneficiarii acestui program care au depus Cererile de finantare in anul 2006. Cea mai mare parte a proiectelor finantate prin programul SAPARD au fost finalizate, iar cele care mai sunt in derulare vor trebui finalizate pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an.

Dupa cum stiti, finantarea acestor proiecte se face din fonduri comunitare in proportie de 75%, restul de 25% reprezentand participarea Guvernului Romaniei la acest program.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5