Proiectele de mobilitate şi regenerare urbană din Sângeorz-Băi, prezentate la ADR Nord-Vest. Noi investiţii din fonduri europene

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Cătălin Bota, împreună cu o parte din echipa de proiecte din cadrul Primăriei Sângeorz - Băi s-au deplasat la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, pentru întâlnirea de lucru ce vizează discuții referitoare la implementarea de noi proiecte în orașul-stațiune, referitoare la crearea de coridoare de mobilitate urbană, regenerare urbană și investiții în educație, care se vor concretiza pe următoarea perioadă de programare 2021-2027.
Au avut loc discuții serioase pe baza dezvoltării orașului Sângeorz-Băi, mult mai mult decât se întâmplă în prezent, proiectele viitoare pe mobilitate și regenerare urbană având scopul de a dezvolta o mobilitate regională, locală și durabilă rezilientă în fața schimbărilor climatice.
Astfel, investițiile pe mobilitate urbană realizate prin proiect vor contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea transportului public prin reconfigurarea a două trasee și înființarea unui nou traseu, care realizează legătura între orașul Sângeorz-Băi și Cormaia.
Traseele de mobilitate propuse sunt:
- „Coridor de Mobilitate Urbană între Sângeorz-Băi și localitatea Cormaia, în Orașul Sângeorz-Băi.” – Ruta urmează traseul Cormaia – DN17D – Strada Somesului - Strada Sălciilor, în continuare pe proiectul de mobilitate Deltă- DN17D - Cormaia.
- ,,Sporirea mobilității urbane în zona Lunca Mare- Valea Someșului în orașul Sângeorz-Băi” - Ruta urmează traseul Centru Sângeorz (DN 17D) - Mobilitate Delta - Strada Sălciilor -Strada Someșului - Centru Sângeorz (DN 17D) oprind în 4 puncte de interes.
Traseul propus din Lunca Mare și cel din Cormaia reprezintă un singur coridor de mobilitate, considerat ca proiect integrat, în cadrul căruia se regăsesc cele două trasee de mobilitate și anume: Cormaia – DN17D – Strada Somesului - Strada Sălciilor, în continuare pe proiectul de mobilitate Deltă- DN17D – Cormaia, respectiv Centru Sângeorz (DN 17D) - Mobilitate Delta - Strada Sălciilor -Strada Someșului - Centru Sângeorz (DN 17D), in cadrul coridorului fiind propusă construirea unui pod peste râul Someșul Mare, care va asigura legătura între cele două trasee.
De asemenea, investițiile pe regenerare urbană din orașul-staţiune se referă la Reabilitarea parcului din orașul Sângeorz-Băi și Restructurare Strada Republicii - zona adiacentă Școlii Gimnaziale A.P. ALEXI și Liceul Teoretic Solomon Haliță.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5