Proiectele europene fac casă bună cu educaţia la Miceştii de Câmpie

Autorităţile locale din Miceştii de Câmpie implementează proiectul „Reabilitare clădire Şcoală Generală clasele V-VIII Miceştii de Câmpie nr.14 judeţul Bistriţa-Năsăud”, cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Proiectuil în valoare totală de 1.524.471, 25 lei, a fost lansat vineri, la sediul instituţiei şcolalare, termenul de finalizare fiind prognozat pentru luna iulie 2015.
„Aşteptăm cu mare interes acest proiect chiar dacă suntem la graniţa de judeţ, credem că şi copiii noştri trebuie să beneficieze de condiţii normale de învăţământ. Bucuria cea mai mare va a elevilor, dar şi comunităţii. Am fost sigură că nu voi pleca la pensie până nu văd cu ochii mei acest proiect finalizat. Din şcoala noastră au plecat elevi care astăzi sunt medici, profesori, ingineri etc.”, a declarat prof. Ana Moldovan, directorul şcolii.
Clădirea existentă, construită în 1972, oferă spaţii minime pentru desfăşurarea procesului educaţional. Lipsa de spaţiu se concretizează prin amenajarea sălii de sport, într-un spaţiu cu destinaţia iniţială de sală de clasă, inexistenţa unui grup sanitar în clădire precumşsi imposibilitata grupării spaţiilor cu funcţionalităţi conexe.
Prin proiect se va reabilita şi moderniza singura unitatea şcolară cu o mare însemnătate pentru comuna Miceştii de Câmpie. Acest gimnaziu dispune de o clădire cu două nivele, unde îşi desfăşoară activitatea în 6 săli de clasă, 17 copii preşcolari, 15 elevi în ciclul primar şi 44 de elevi în ciclul gimnazial.
Necesitatea implementării proiectului propus este justificată şi datorită faptului că Şcoala Gimnazială Miceştii de Câmpie va asimila şi elevii din satele învecinate, unde unităţile şcolare vor fi desfiinţate, corpul didactic fiind excedentar numărului de copii.
***
„Acest proiect este foarte important pentru comună şi abia aşteptăm să-l vedem finalizat”, a precizat primarul Dumitru Bendean, nominalizând şi alte investiţii importante pentru comunitate.
„Pe lângă acest mare proiect vom asigura alimentarea cu apă din sursă proprie (fântâni cu debit mare), astfel cape viitor să fie tratată şi folosită pentru cetăţenii comunei Miceştii de Câmpie.
Am scos la licitaţie asfaltarea drumului comunal DC 21 în Miceştii de Câmpie, din fonduri guvernamentale”, a menţionat edilul comunei.
Pentru viitorul exerciţiu financiar, autorităţile locale au în lucru documentaţii pentru un proiect de asfaltare a străzilor din centru de comună şi satele aparţinătoare Fântâniţa şi Visuia. Valoarea proiectului este de 1 milion euro, prin PNDR.
„Am depus la CNI un proiect de renovare a Căminului Cultural din satul Visuia. Valoarea proiectului este estimată la 200.000 euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale. În scurt timp vom finaliza lucrările de renovare a Căminului Cultural Miceştii de Câmpie, investiţie din fonduri proprii, în valoare de 90.000 lei”, a încheiat primarul comunei Miceştii de Câmpie, Dumitru Bendean.
Întrebat de starea infracţională din comună, agentul şef principal de poliţie Ioan Platon a declarat: „La noi în comună starea infracţională este scăzută, asta datorându-se şi îmbătrânirii comunei, vârtsnicii fiind în număr destul de mare. Desigur, sunt infracţiuni de tulburări de posesie, abandon de familie, lovire sau alte violenţe etc. În mare parte, pot afirma că în această comună nu sunt probleme dificile”.

Comentarii

08/12/14 12:15
Vizitator

Ar fi bine daca odata cu inceperea derularii proiectului „Reabilitare clădire Şcoală Generală clasele V-VIII Miceştii de Câmpie nr.14 judeţul Bistriţa-Năsăud”, ar fi initiat si un proiect de construire a unei sali de sport atat de necesara pentru a completa dotarile minime de care trebuie sa dispuna o scoala. Aceasta sala de sport ar putea fi construita pe terenul de sport situat in fata primariei vechi. In cadrul proiectului respectiv ar putea sa fie prinsa si modernizarea terenurilor de sport din zona respectiva situate in apropierea scolii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5