Primarul Dumitru Bendean: De Zilele comunei vom inaugura Centrul Medical Miceştii de Câmpie

-Ne apropiem de sărbătoarea comunei Miceştii de Câmpie. Cu acest prilej fiii satului se întorc acasă.

  -Primăria şi Consiliul Local Miceştii de Câmpie, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, vă invită să luaţi parte la sărbătoarea fiilor satului, denumită sugestiv  “Joc şi cântec”, care va avea loc duminică, 1 septembrie 2013. Manifestările debutează la ora 9,00, cu Sfânta Liturghie la Biserica Ortodoxă Miceştii de Câmpie. De la ora 12,30 va fi inaugurarea Centrului Medical, iar de la ora 14,00 – Spectacol folcloric pe scena amenajată la Groapa Lupului, cu participarea: Ansamblului Profesionist "Dor Românesc" – Bistriţa, Ansamblului folcloric "Flori Bârgăuane" - Josenii Bârgăului, Ansamblului folcloric "Doina Someşană" - Sângeorz-Băi, a Tarafului "Zorilor" - Mociu - rapsod: Vasile Soporan, a Ansamblului folcloric "Dor de pe Câmpie" - Silivaşu de Câmpie, a formaţiei de dansuri ţigăneşti "Chel sucar" - Josenii Bârgăului, a formaţiei de dansuri - Sânmihaiu de Câmpie, a Tarafului lui Viluţ Moldovan - Miceştii de Câmpie şi a formaţiei de dansuri moderne - Miceştii de Câmpie. Vă aşteptăm cu drag la acest eveniment.

-O noutate este Centrul Medical Miceştii de Câmpie. Un complex în care vom regăsi doi medici, dar şi o farmacie.

- Centrul Medical va cuprinde un cabinet uman, un cabinet stomatologic şi o farmacie. Proiectul s-a derulat prin fonduri guvernamentale, valoarea fiind de aproximativ două miliarde. Pentru centru s-a reabilitat o fostă clădire a CAP-ului, pe cale de a se ruina. Lucrările au debutat în 2009, iar azi ne putem mândri cu o instituţie la standarde europene. Medicul generalist va fi prezent toată săptămâna, iar stomatologul de cel puţin două ori.

-Un proiect de anvergură, care are grijă de sănătatea celor din această zonă. La fel ca proiectul de alimentare cu apă.

 

-Proiectul despre care vorbim este de alimentare cu apă din sursă proprie (fântâni), în situaţii de secetă. A intrat la finanţare, este publicat pe SEAP şi se aşteapă înscrierea pentru licitaţie, ca apoi să putem demara lucrările.

-Vorbind de secetă, cum a fost vara pentru zona de câmpie?

Au fost afectate păşunile şi culturile de porumb, însă ne-am străduit să asigurăm apa pentru localnici, dar şi în câmp, pentru animale, cu cisterna. Oamenii din această zonă se axează pe creşterea animalelor, având un număr destul de însemnat de gospodării care au efective de la 3 bovine, până la 50. Nu sunt probleme nici cu laptele, fiind preluat de două firme de specialitate. Avem oameni care trudesc la munca pământului, singura sursă de existenţă, care merită, măcar o dată pe an, să aibă o zi de sărbătoare.

-Vă dorim mult succes în proiectele dumneavoastră şi ne întâlnim în ceas de sărbătoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5