“Puterea gândului 28 – Manifestarea conştiinţei în spaţiu-timpul multidimensional”

Unda care tulbură spaţiu-timpul multidimensional este „conştiinţa în formă crudă”, aflându-se în continuare în căutare. Scopul ei este interacţiunea cu alte unde, sau observarea ei prin coliziune. Înainte de actul ciocnirii încă nu există nimic de observat, nimic de conştientizat. Doar actul de observare creează în acelaşi timp obiectul: energie, lumină sau materie. Realitatea materială se naşte ca „cel mai mic numitor comun” în momentul în care două (sau mai multe) forme de conştiinţă se observă unul pe celălalt. Căutăm pe Dumnezeu, iar rezultatul pe care îl vedem este universul material...

În termenii fizicii cuantice se spune: actul de observare colapsează pachetul undelor şi scoate în evidenţă trăsăturile particulului observat. Fără observator, acest particul din materie nu există. Unda conştiinţei sus menţionată formează pachetul undelor din fizica cuantică, iar mulţimea undelor din pachet este o iluzie creată prin faptul că „firul” undei se întinde peste mai multe dimensiuni: codiţa care traversează dimensiunile viitorului apare în dimensiunea noastră ca nişte repetiţii sau multe unde suprapuse. Cealaltă codiţă, care se întinde peste dimensiunile trecutului, acordă „obiectului” în dimensiunea noastră o trăsătură care se observă cu greutate. Văzut aşa, pachetul undelor din fizica cuantică apare ca un singur fir, din cauza multidimensionalităţii încurcat, ca o minge de lână. Firul însuşi este fără substanţă - firul este doar o tulburarea a ţesutului spaţiu-timp!

Când firele se întâlnesc în dimensiunea noastră, prezentul, materia se formează la noduri de intersecţie. Astfel de noduri pot apare şi în dimensiunile paralele, a trecutului şi a viitorului. Pentru noi, un nod în viitor se interpretează ca o versiune a viitorului deja stabilit. Nodul poate fi accesat şi citit prin previziuni. Iar un nod din trecut poate scoate în evidenţă amintiri dintr-o „viaţă trecută”. Prin metodele de întindere a conştiinţei, avem acces la noduri care apar pe toată lungimea firului. Prin modul de a gândi putem să influenţăm nodurile care apar în viitorul nostru: dizolvăm noduri „greşite”, nefavorabile, şi le înlocuim cu cele care ne par mai favorabile.

Bineînţeles, conştiinţa unui om este mult mai complex decât un singur fir – este ca un covor de fire încurcate – dar modelul ajunge să demonstreze principiul. Mai departe, modelul acordă fiecărei bucăţi de materie un anume nivel de conştiinţă, ea fiind baza pentru orice fenomen în lumea materială. Materia există din cauza conştiinţei!

De aceea, sufletul sau conştiinţa nu poate să moară. În momentul morţii trupului fizic, pur şi simplu, firul se retrage din dimensiunea prezentă prin dizolvarea nodurilor. Procesul seamănă cu o fuziune nucleară: entitatea întreagă se reorganizează intern şi scoate două produse: un trup din materie neinsuflat (care urmează să se descompună) şi o parte nematerială, care există mai departe în alte dimensiuni – împreună cu alte fiinţe fără corp fizic. Fiinţe pe care putem să le numim „suflete”, „spirite”, „îngeri” şi aşa mai departe.

Până acum, modelul sună foarte teoretic. Chiar dacă teoria poate să explice, în principiu, faptul că există dimensiuni spirituale, în paralel cu dimensiunea noastră, se pare că lipseşte dovadă că dimensiunile respective sunt într-adevăr „înlocuite” de fiinţe conştiente. Problema principală este de natură tehnică: în toate experimente cu transcomunicare (metode de a înregistra mesajele vocale a „sufletelor”), mesajele sunt scurte, cuvintele încurcate, sau frazele prea accelerate. Se pare că sufletele de dincolo au probleme să comunice prin structura noastră de timp. Rezultate mai bune apar în câteva cazuri de canalizare, în care un medium se conectează prin stare de tranşă cu o anume entitate de dincolo şi transmite mesajele lui. Un caz impresionant şi foarte bine documentat este convorbirea lui „Seth” (aşa se numeşte entitatea spirituală) cu mediumul Jane Roberts, o scriitoare americana care a trăit până 1984. Convorbirile cu Seth s-au derulat peste 20 de ani şi nenumerate cărţi au fost publicate, dintre ele multe bestselleri. Mesajele lui Seth confirmă teoria despre un universul multidimensional prezentat aici, chiar dacă Seth nu foloseşte limbajul fizicii. Surprinzător, încă nu a încercat nimeni să traduce mesajele lui Seth în cuvintele ştiinţei. Data viitoare aruncam o privire mai detaliată la fenomenul Seth în „Puterea gândului 29 – Convorbirea cu o fiinţă dintr-o altă dimensiune”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5