Puterea gândului 29 – Convorbirea cu o fiinţă dintr-o altă dimensiune

După ce am arătat în ultimele articole faptul că multe dintre paradoxurile fizicii cuantice şi parapsihologiei se rezolvă prin modelul universului multidimensional, compus din diferite sisteme de timp, suprapuse unul peste celălalt. Timpul trece prin fiecare dimensiune cu o anume viteză, ca un film care se poate prezenta mai repede sau mai încet, sau ca platforme suprapuse în care fiecare vibrează la o altă frecvenţă. Văzut din dimensiunea prezentului, sistemele care vibrează mai încet se află faţă de noi în trecut, iar sistemele care vibrează mai repede, în viitor. Deoarece am identificat materia ca produsul al conştiinţei, trebuie să presupunem că fenomenul fiinţelor conştiente nu este deloc rar şi de aceea se poate găsi în forme conştiente şi în alte dimensiuni. Prin metodele de întindere a conştiinţei, omul are acces la astfel de dimensiuni, lucru care trebuie să fie valabil şi invers. De aceea ne întrebăm: unde sunt fiinţele conştiente care se întind peste dimensiunea noastră, să intre în contact cu noi? Bineînţeles, fiecare formă de conştiinţă se dezvoltă pe baza experienţelor făcute şi, probabil, există o mulţime de fiinţe cu care nu putem să comunicăm pentru că lumea lor nu are nimic în comun cu realitatea noastră. Dacă lipseşte orice bază comună, nu putem recunoaşte o formă conştienta foarte diferită de a noastră, ca „fiinţă vie”. Poate suntem chiar înconjuraţi de astfel de fiinţe, fără să ştim? Cine poate să-şi imagineze experienţele conştiente ale pietrelor, celulelor, sau copacilor din dimensiunea noastră? Atunci, cum să îndrăznim să înţelegem formele conştiente din alte dimensiuni?

Surpriză! Există contacte între oameni şi fiinţe din alte dimensiuni, unele dintre ele chiar bine documentate şi considerate autentice din partea cercetătorilor care au examinat cazurile. Un caz deosebit de impresionant este convorbirea dintre o „entitate spirituală” cu numele Seth şi mediumul lui, scriitoarea Jane Roberts. Americanca Jane a intrat în contact cu Seth din întâmplare, făcând experimente la bordul „Ouija” împreună cu soţul ei în anul 1964. După o scurtă perioadă de contact cu un suflet, care s-a prezentat ca Frank Withers, calitatea mesajelor comunicate s-au ridicat brusc la un moment dat, şi interlocutorul necorporal a dat de înţeles că „Frank Withers” a fost numele lui doar în ultima viaţă. El a trăit mai multe vieţi pe pământ, iar după aceea s-a dezvoltat mai departe, fiind acum un învăţător spiritual care are mesaje importante despre puterea gândului. Fiinţa s-a prezentat cu numele Seth (afirmând că nu există nicio legătură cu personaje istorice cu acelaşi nume), şi a început să dicteze materiale despre natura realităţii şi conştiinţei, totul la un nivel de înţelepciune uimitor. După scurt timp, Jane şi-a dat seama că ghiceşte cuvintele lui Seth chiar înainte de a apare prin bordul Ouija, şi, încet-încet, a renunţat la instrument, vorbind în numele lui Seth cu vocea ei în stare de tranşă uşoară. Cuplul a fost atât de fascinat de calitate mesajelor primite, încât au ţinut această legătură peste 20 de ani prin şedinţele săptămânale, protocolare, în detaliu, de către soţul lui Jane, Robert Butts, până când Jane a murit în anul 1984. Materialul întreg cuprinde o mulţime de cărţi care au fost dictate de către Seth cuvânt cu cuvânt. Cărţile au fost traduse în mai multe limbi şi au ajuns bestselleri în America şi alte ţări.

Seth explică realitatea noastră, afirmând că este creat prin puterea gândului, şi dă sfaturi utile şi detaliate pentru aplicarea în practică. Mai departe, el explică şi realitatea lui: „O mare diferenţă între lumea voastră şi lumea mea este faptul că voi trebuie să transformaţi activităţile voastre mentale în materie”, continuând: „Oamenii de ştiinţă la voi au început, în fine, să descopere faptul că mintea influenţează materia. Ei vor descoperi, în curând, că mintea creează materia şi îi acordă forma”. Seth confirmă şi existenţa dimensiunilor paralele, înlocuite de fiinţe conştiente: „Dacă nu sunteţi capabil să recepţionaţi frecvenţa deosebită a lucrurilor materiale, atunci nu le vedeţi”, şi „forme diferite a fiinţelor conştiente coexistă în acelaşi spaţiu în care se află lumea voastră. Ei nu văd obiectele fizice din lumea voastră, pentru că realitatea lor are o altă structură”. Seth comentează cu mult detaliu viaţa de după moarte, realitatea de dincolo fiind foarte dependentă de nivelul şi modul de a gândi: „Gândurile şi simţurile formează realitatea fizică, la fel ca şi experienţele de dincolo, de după moarte”. Privind aplicarea puterii gândului, Seth acordă o mare importanţă activităţii conştiinţei în timpul somnului, o stare deosebit de potrivită pentru a transforma visele şi dorinţele în realitate. În „Puterea gândului 30 – Învăţătură lui Seth” intrăm în mai multe detalii privind acest subiect şi ne ocupăm de sfaturi concrete recomandate de către Seth.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5