R O S T
Întâmplarea a făcut să intru în posesia revistei „ROST”,datorând acesat lucru titratului preot ortodox Adrian Cherhaţ,care în bunătatea sa s-a învrednicit şi mi-a făcut cadou această revistă „Rost”,un produs al intelingenţei intelectuale a poporului român,de care eu auzisem, dar pe care n-am reuşit s-o citesc.
Editată de către Asociaţia ROST,fondată în 2002,avându-l ca di-
rector pe Claudiu Târziu,jurist de profesie,jurnalist de înaltă ţinută la marile cotidiene bucureştene,cu un stagiu remarcabil şi la „Europa Liberă”.Asociaţia ROST-organizaţie a românilor de pretutindeni-şi-a ales drept protectori cereşti pe sfinţii Martiri Brâncoveni.
Credinţa creştină,spiritul de jertfă şi izbânzile,pe tărâm cultural ale Domnitorului Constantin Brâncoveanu definesc un model de trăire pentru membri Asociaţiei ROST.
În viziunea Asociaţiei şi a Revistei ROST se preconizeazăsă se redea românilor demnitatea şi mândria că aparţin acestui neam şi să determine forţele politice şi să respecte drepturile,interesele şi firea ro-
mânului, înexercitarea actului de guvernare,apoi să se refacă sentimentul de unitate a tuturor românilor oriunde s-ar afla.
Vrem să-i scoatem pe români din letargie şi să-i facem să se implice în viaţa cetăţii,care,în ultimă instanţă,este viaţa noastră, a tuturor.
Alături de revistele „Memoria”(revista gândirii arestate), „Convorbiri literare”,revista ROST înscrisă în ideea obiectivelor enunţate mai sus,în cuprinsul numărului 87 din mai 20l0,facem cunoştinţă cu editorialul lui Claudiu Târziu(„Chipurile succesului şi reforma românească”), o idée asupra reformei din temelii a Partidului Democrat –Liberal,prin scoaterea minusului dintre cuvintele „democrat” şi „liberal”,care nu naşteun plus în loc,ci un râs homeric,mai ales că principalul partid „de dreapta” îşi păstrează semnul socialist trandafirul, învreme peste buzele deschise către discuţiile doctrinare a fost pus degetul. Cam aşa e reforma românească în orice domeniu. Frumoase ziceri ale lui Claudiu Târziu.
Mai găsim în conţinutul revistei articole şi studii ca:”Politica la descusut” de Viorel Patrichi, „Rusia lui Putin” de Mihail Albişteanu, „Cutia Pandorei a anticipatelor” de Dan Dungaciu,”Pentru o politică de tip creştin”de Paul Ghiţiu,avem ca repere pe Olga Greceanu ca pictoriţă,scriitoare şi predicatoare ortodoxă,fiind prima femeie care a predicat în biserică,acesta în urma decorării de două ori de Patriarhia română,respectiv de Patriarhul Nicodim şi patriarhul Iustinian-ceea ce îi conferea dreptul de a vorbi şi de a predica în biserică,impresionând pein cuvântul ei cu putere duhovnicească şi trăirea ei harică.
In cadrul revistei se mai găsesc o serie de articole şi materiale privind: Decantări privind Transumanismul.Spre o nouă utopie a ororii,la fel despre o carte despre pozie temniţelorcomuniste,Mitologia Occidentului,despre Historia, Via acra-arătările Mântuitorului după înviere,despre “Liberalismul taliban”,precum şi alte texte,demne de luat în seamă. O publicaţie demnă de luat în seamă,care nu ştiu dacă este de găsit în locurile de difuzare a presei,dar sunt posibile abonamentele.
Adaugă comentariu nou