Radu Moldovan, alături de David Szabo: După 100 de zile, prietenul meu şi tatăl lui a reînviat! Am luat cea mai bună decizie de când fac politică!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a alocat un moment special, la întâlnirea celor 247 de tineri social-democraţi, candidaţi la alegerile locale, lui David Szabo, cel mai tânăr candidat al Alianţei pentru Bistriţa-Năsăud pentru funcţia de primar.

„Nu ştiu câţi dintre voi îl cunoaşteţi, e cel mai tânăr candidat la o funcţie de primar în judeţul Bistriţa-Năsăud pentru alegerile din 27 septembrie. În calitate de lider politic, trebuie să cauţi în permanenţă varianta care îţi garantează succesul. Eu aici am lipsuri, niciodată nu am putut să iau decizii împotriva sufletului. Oricât m-am străduit să-mi educ mintea, nu am reuşit să-mi împac inima. David e fiul colegului şi prietenului nostru Ioan Szabo de la Şanţ.

Am emoţii foarte mari că a reînviat de ieri şi e o dovadă clară că trebuie să rămânem oameni, că trebuie să fim umani, solidari, oricât de mult ne-ar mâna interesele, dorinţa de victorie, de succes.  Prietenul meu şi tatăl lui a trecut printr-un calvar. Nimeni nu-i dădea nicio şansă la viaţă. El şi Dumnezeu au crezut foarte tare în acest lucru, tatăl lui David a stat ieri pentru prima dată după peste 100 de zile în şezut. Astăzi am discutat prima dată cu doctorii despre găsirea unei clinici pentru recuperare. Bătălia pentru viaţă a câştigat-o şi acum va trebui să aibă foţă foarte mare să redevină ceea ce a fost. Gândiţi-vă că trebuie să înveţesă vorbească, să respire, să înghită, să meargă.

Au fost foarte mari presiuni din partea comunităţii din Şanţ ca Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud să desemneze un candidat. A fost cea mai grea perioadă a mea de când fac politică şi am trăit perioade cu mult mai complicate. A lua o decizie, a-i primi pe cei de acolo, a nu-i primi, a decide într-un fel sau altul era extrem de complicat, pentru că ştiam că acest om se zbate între viaţă şi moarte.

Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu că mi-a dat înţelepciunea să am răbdare până în ultimul moment şi cred că am luat cea mai deşteaptă decizie de când fac eu politică. Le-am cerut sprijinul şi locuitorilor, făcând un sondaj. Mă bucur că David, chiar dacă nu avea experienţă, chiar dacă trecea prin momente foarte complicate, a acceptat această provocare, să candideze pentru funcţia de primar.

Îmi doresc foarte mult ca el să câştige. Îi mulţumesc lui Paul Ştir că a acceptat să transfere experienţa lui de cel mai tânăr candididat, cumva împotriva tuturor. La Şanţ, cred că e singura comună unde nu mai sunt candidaţi, toţi sunt uniţi împotriva acestui tânăr -  politicienii, nu cetăţenii -  dar sper ca Bunul Dumnezeu şi oamenii din Şanţ să îi dea şansa să continue proiectele de dezvoltare pe care tatăl său  le-a început.

Sper ca David să îl poată vedea până la alegeri ca să îl încurajeze”, a spus vizibil emoţionat Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5