Rafael Santonja (preşedintele Federaţiei Internaţionale de Culturism şi Fitness): Sportivi de pe cinci continente vor celebra prietenia şi sportul la Bistriţa

Rafael Santonja (preşedintele Federaţiei Internaţionale de Culturism şi Fitness), aflat pentru a treia oară în România, a spus că este încântat să fie la Bistriţa alături de sportivi şi delegaţi de pe cinci continente, de la atleţi foarte tineri, până la cei cu mai multă experienţă, decanul participanţilor fiind un japonez de 70 de ani. 
 
„Viitorul, prezentul şi trecutul, le avem pe toate aici, la Bistriţa, celebrând prietenia şi sportul. Aş vrea să-i mulţumesc domnului preşedinte pentru înclinaţia deosebită şi sprijinul dat sportului. Sportul este un aspect foarte important pentru sănătatea populaţiei, este un mijloc pentru înţelegere şi umanitate. Avem, în oraşul dumneavoastră, oameni de pe cinci continete, aparţinând diferitelor religii, culturi  care celebrează prietenia şi sportul şi care au venit aici să devină cei mai buni, campioni mondiali, dar au venit aici şi să cunoască România, Bistriţa, şi să se bucure de ospitalitatea dumneavoastră, să cunoască cultura şi istoria şi să plece înapoi cu amintiri minunate legate de sport şi prietenie”, a declarat Rafael Santonja.
 
Potrivit acestuia, Bistriţa a fost aleasă în defavoarea unor oraşe din Rusia, Columbia şi Portugalia, ţinându-se cont, în primul rând, de faptul că este „foarte activă în sport”, apoi de facilităţile oferite, de relaţia Federaţiei Române de specialitate cu autorităţile locale, de popularitatea acestui sport în România, dar şi pentru că Federaţia Română de Culturism şi Fitness este printre cele mai active la nivel internaţional.
 
Preşedintele IFBB a menţionat că federaţia pe care o conduce include federaţii naţionale din 196 de ţări, principalul obiectiv fiind transformarea acestui sport în disciplină olimpică. „Suntem aici să celebrăm faptul că am devenit sport olimpic în America, aceşti sportivi care vor participa la Jocurile Panamericane participă acum la Campionatul Mondial de la Bistriţa. În aceeaşi situaţie suntem în Asia şi Oceania şi facem eforturi deosebite ca să fim recunoscuţi în Europa, iar acest campionat mondial atât de bine organizat ne ajută să ne atingem scopul.”, a mai spus Rafael Santonja.
 
Acesta a punctat şi popularitatea acestui sport în rândul populaţiei. „Respectăm toate sporturile, iubim toate sporturile, dacă vă uitaţi la Jocurile Olimpice veţi vedea sporturi pe care le regăsiţi doar pe stadioanele olimpice, nu sporturi pe care din viaţa de zi cu zi, nu sunt prezenţi tineri în cadrul acestor discipline. Noi suntem înconjuraţi de tineri. (...) Dacă veţi ieşi în stradă, pe o  rază de 100 m cu siguranţă veţi găsi o sală de fitness. În fiecare localitate, cât o fi de mică, de peste tot veţi găsi o sală de sport în care cineva ridică greutăţi”, a precizat Rafael Santonja.
 
Nu în ultimul rând, preşedintele IFBB a subliniat şi parteneriatul cu Agenţia Antidoping, menţionând că trebuie făcute toate eforturile pentru a-i împiedica pe cei tineri să folosească substanţe interzise, asta pentru că „dopingul distruge sănătatea şi este calea sigură către nicăieri”.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5