Radu Moldovan: Pentru câteva zile, capitala mondială a culturismului şi a fitnessului va în Bistriţa-Năsăud

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi dr. Rafael Santonja, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Culturism şi Fitness (IFBB), au susţinut o conferinţă de presă comună în preambulul Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness – juniori şi masters, care se desfăşoară în perioada 11-12 noiembrie, la Sala Polivalentă din Bistriţa. Din capul locului, preşedintele Moldovan s-a arătat onorat de prezenţa preşedintelui IFBB, „un prieten al României şi al judeţului Bistriţa-Năsăud”, mulţumindu-i pentru sprijinul consistent acordat  CJ B-N, Primăriei Bistriţa, Federaţiei Română de Culturism şi Fitness pentru acceptarea candidaturii  de a organiza acest eveniment de anvergură.
 
„Pentru câteva zile, capitala mondială a culturismului şi a fitnessului va fi la Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud. N-a fost foarte uşor din punct de vedere organizatoric. Sper ca toţi colegii implicaţi în organizarea acestui eveniment să se poată ridica la nivelul aşteptărilor. Se pare că România este atractivă, e un record de participare şi acest lucru mă bucură foarte mult. Sunt convins că 526 de sportivi şi 216 delegaţi vor deveni sigur ambasadori onorifici ai României în comunităţile lor pentru că ştim cu toţii că, din păcate, imaginea României de foarte multe ori nu este prezentată real”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.
 
În cuvântul său, preşedintele Moldovan a prezentat un istoric al acestei federaţii, înfiinţată în 1946 de fraţii Weider, a cărei preşedinţie a fost preluată în 2006 de dr. Rafael Santonja şi care a dat lumii staruri precum Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno (Incredible Hulk) şi Steve Reeves (Hercules), dar şi desemnarea titlului de Mister Olympia. Unul dintre principalele obiective ale staff-ului IFBB este de a face din culturism un sport olimpic, primii paşi fiind făcuţi în Asia, America şi Oceania.
 
Nu în ultimul rând, preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că după cele două recorduri mondiale stabilite în 14 mai, Bistriţa-Năsăud stabileşte un nou record de participare la un Campionat Mondial de Culturism şi Fitness, sperând că administraţia judeţeană va putea menţine ştacheta la un nivel ridicat.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5