Deschidere fastuoasă a Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness la Sala Polivalentă din Bistriţa

Aşa cum se ştie, astăzi şi mâine, municipiul Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud găzduieşte Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness. Evenimentul, unic în România, reunește cei mai buni 500 de sportivi din peste 45 de ţări, la categoriile juniori şi masters, şi este primul organizat după o lungă perioadă în Europa. Ediţia anterioară s-a desfăşurat în Santo Domingo (Republica Dominicană), iar în decizia de alegere a municipiului Bistriţa, pe lângă faptul sportiv, a contat şi potenţialul turistic al zonei, ţinând cont că fiecare sportiv va participa însoţit de cel puţin două persoane.

Deşi, competiţia propriu-zisă a debutat în această dimineaţă la ora 10.00, deschiderea oficială a avut loc în această după-amiază, evenimentul fiind transmis în direct de TVR şi TVR HD. Pe scena din Sala Polivalentă au urcat toţii şefii delegaţiilor din ţările care participă la această unic concurs de nivel mondial, dar şi Rafael Santoja,  (preşedintele Federaţiei Internaţionale de Culturism şi Fitness), aflat pentru a treia oară în România, a spus că este încântat să fie la Bistriţa alături de sportivi şi delegaţi de pe cinci continente, Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan şi viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae.

Pe scaunele aflate în cele trei sectoare ale tribunei , organizatorii au aşezat  foi colorate în roşu, glaben şi albastru şi care au fost ridicate în aer în momentul în care a fost intonate imnul de stat. Pe rând, vorbitorii invitaţi pe scenă de Roxana Ciuhulescu, şi-au transmis gândurile lumii întregi.

Astfel, Radu Moldovan, în calitatea sa de gazdă, a subliniat importanţă acestui eveniment: “„Fără a folosi cuvinte foarte mari, dacă nu este cel mai mare eveniment organizat în România, este printre cele mai mari evenimente, cu o asemenea participare, cu un asemenea lot de sportivi, dintr-un număr atât de mare de ţări”, anunţând faptul că acest Campionat Mondial de Culturism şi Fitness este un mare eveniment multicultural şi multilingvistic şi, care precede următoarele evenimente ce vor fi dedicate Zilei Naţionale a României, preambul la Anul Centenarului.

Viceprimarul Cristian Niculae a spus că este o mare onoare pentru municipiul Bistriţa să găzduiască o competiţie de asemenea calibru.

Supriza a venit de la preşedintele Rafael Santoja, cel care l-a medaliat pe preşedintele Radu Moldovan cu o medalie de aur a acestui Campionat Mondial , în timp ce Cristian Niculae a primit o medalie de argint.

 

Competiţia se va încheia mâine cu o mare festivitate de premiere . 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5