( Video) Start oficial pentru Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness 2017. Preşedintele Moldovan: Este un proiect major şi unic pentru Bistriţa-Năsăud şi România. Roxana Ciuhulescu, prezentă la Bistriţa

Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Creţu – primarul municipiului Bistriţa şi Roxana Ciuhulescu, în calitate de organizator au dat startul campaniei de promovare a Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness ce se va desfăşura în municipiul Bistriţa, în perioada 10-13 noiembrie. Evenimentul, unic în România, va reuni cei mai buni 500 de sportivi din peste 45 de ţări, la categoriile juniori şi masters, şi este primul organizat după o lungă perioadă în Europa. Ediţia anterioară s-a desfăşurat în Santo Domingo (Republica Dominicană), iar în decizia de alegere a municipiului Bistriţa, pe lângă faptul sportiv, a contat şi potenţialul turistic al zonei, ţinând cont că fiecare sportiv va participa însoţit de cel puţin două persoane.

          „E un eveniment care va duce o promovare substanţială a judeţului Bistriţa-Năsăud şi a României, având în vedere că estimăm să participe între 350 şi 500 sportivi din peste 45 ţări. Pe lângă parteneriatul care devine de acum un obicei între cele două instituţii – Primăria şi Consiliul Judeţean – parteneriatul este unul de succes şi cu Federaţia Română de Culturism şi Fitness. Anul trecut, când am fost cu domnul preşedinte la congres şi am prezentat candidatura pentru organizarea campionatului, văzând unde s-au desfăşurat celelalte trei ediţii ale acestui tip de campionat mondial, mai exact în Mexic, El Salvador şi Republica Dominicană, anul acesta având depusă candidatura Nisa, eram destul de emoţionaţi (...). Activitatea Federaţiei Române de Culturism, modul în care actuala conducere a ştiut să relaţioneze cu conducerea Federaţiei Internaţionale a fost hotărâtoare în acordarea acestei organizări, într-un oraş frumos din Transilvania. (...) Sunt înscrişi foarte mulţi sportivi din ţările europene, dar şi din Noua Zeelandă, Iran, Brazilia, până în momentul de faţă. Aş vrea să le mulţumesc partenerilor noştri, să-i asigur de sprijinul nostru logistic pentru a avea o ediţie a Campionatelor Mondiale reuşită. Cred că Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud merită un astfel de eveniment care va încununa activitatea din ultimii ani de organizare a unor evenimente de anvergură şi de promovare a acestor locuri”, a precizat preşedintele Emil Radu Moldovan.

          Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a menţionat că este un eveniment formidabil, iar municipalitatea este onorată să participe, alături de Consiliul Judeţean, şi Federaţie la organizarea acestuia. Potrivit primarului Creţu, acest campionat mondial va promova municipiul mai mult ca oricare dintre acţiunile de pe parcursul unui an.

          Pe lângă competiţia efectivă ce se va desfăşura la Bistriţa vor fi organizate şi alte activităţi de promovare a culturismului şi a fitnessului în România, dar şi a unui stil de viaţă sănătos, inclusiv în unităţi de învăţământ.

          Astfel, de vineri până duminică, la Sala Polivalentă, în pauzele meciurilor de la Cupa judeţului Bistriţa-Năsăud la handbal feminin, vor fi organizate demonstraţii de culturism şi fitness, dar şi alte momente dedicate promovării evenimentului. Sala Polivalentă a fost deja îmbrăcată „de sărbătoare”, iar cu această ocazie va fi lansată oficial şi mascota, un sportiv ce poartă costumul lui Dracula. „Este primul eveniment de promovare a campionatului. Vor urma cinci fitness maratoane. De exemplu, la Reghin va fi primul eveniment în perioada 15-17 septembrie, urmat de Bistriţa în 22 septembrie, apoi la Târgu Mureş, Mediaş, Ploieşti şi Bucureşti”, a precizat Roxana Ciuhulescu, organizator al Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness.

          Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, a precizat, din capul locului, că a ales Bistriţa pentru acest eveniment important pentru „elanul incredibil din ultimii ani” şi pentru sprijinul autorităţilor locale. „Cred că după Campionatul Mondial voi lua în considerare o eventuală mutare cu familia. La modul cum se desfăşoară lucrurile în Bistriţa,  vreau să cred că Bistriţa este un oraş potrivit pentru toată lumea”, a menţionat Gabriel Toncean.

          Federaţia Română de Culturism şi Fitness are experienţă în organizarea competiţiilor internaţionale, fiind una dintre puţinele federaţii sportive care îşi asumă o asemenea răspundere. Sub tutela FRCF au fost organizate Campionatele Europene pentru Seniori la Constanţa, în 1996 şi la Braşov, în 2005. La Baia Mare, în 2009 au fost organizate Campionatele Europene pentru Juniori, iar în 2015, sub coordonarea preşedintelui Gabriel Toncean, au fost organizate Campionatele Balcanice.

          România este campioana en-titre la Fitness şi Bikini Fitness, prin triplul campion mondial Lucian Popa şi Ioan Şulea, iar lotul naţional a câştigat detaşat locul I pe naţiuni în cadrul campionatelor balcanice de fitness desfăşurate în Bar (Muntenegru). A cucerit 20 medalii la Balcaniadă şi 8 la Europene.

          Evenimentul va fi organizat de către Federaţia Internaţională de Culturism şi Fitness, reprezentată de Federaţia Română de Culturism şi Fitness şi Federaţia Balcanică de Culturism şi Fitness, în parteneriat cu Ministerul Sportului şi Tineretului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria Bistriţa.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5