Rata incidenței în municipiul Bistriţa se apropie de 3/1000 locuitori! Locurile alocate în spitale s-au ocupat!

Suntem astăzi, într-o situație critică, cu o incidență la nivel de municipiu de 2,90, cu un număr de 14 decese în ultimele 4 zile cauzate de CoVid și 629 de cazuri confirmate pozitiv.Este îngrijorător faptul că în spitalele din municipiul Bistrița și orașul Năsăud, s-a ajuns deja la ocuparea locurilor alocate bolnavilor infectați, atât pe secția de terapie intensivă (9), cât și pe cea de boli infecțioase (139).
Potrivit Hotărârii nr.866 privind prelungirea stării de alerta pe teritoriul României începând cu data de 10 Septembrie 2021, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori se interzic următoarele:
1. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;
2. spectacolele de tipul drive-in;
3. organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;
4. activitățile recreative și sportive în aer liber;
5. evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., atât în exterior, cât și în exterior;
6. desfășurarea activității în baruri, cluburi și discoteci;
7. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare;
8. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase;
9. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Din păcate, există riscul interzicerii organizării evenimentelor menționate mai sus, în municipiul Bistrița și în alte localități, în weekendul care urmează.

Vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile de protecție a sănătății ce presupun distanțarea fizică și purtarea măștii, precum și evitarea zonelor aglomerate! Nerespectarea acestora este factorul care stă la baza răspândirii cazurilor de îmbolnăviri!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5