Regal Produs în Bistrița-Năsăud la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula

O nouă ediție a Festivalului Usturoiului – cel mai popular eveniment de promovare a potențialului turistic, a produselor și tradițiilor din județul Bistrița-Năsăud - va avea loc în perioada 28 – 29 iulie 2018, în Pasul Tihuța, Piatra Fântânele (Pășunea Rusu). Festivalul are la bază un concept inovator menit să aducă valoare adăugată Ținutului Contelui Dracula prin exploatarea miturilor, tradițiilor, obiceiurilor și poveștilor locale despre zâne, vrăjitoare și strigoi, a gastronomiei și meșteșugurilor locale. Tema centrală este usturoiul, binecunoscut în folclor pentru puterile sale miraculoase, antidot pentru boli și în lupta contra forțelor malefice.

Ediția din acest an, valorifică la maxim marca Produs în Bistrița-Năsăud, atât în materie de gastronomie, cât și de meșteșuguri/ artă de inspirație tradițională, ambele categorii adaptate tematicii evenimentului. Absolut toate ingredientele de bază ale bucătăriei, duse la rang de artă de Masters of Flames – de la carne la produse de panificație – precum și vinurile sunt produse la noi în județ. Acolo unde economia locală nu a reușit să ofere materia primă s-au ales variante produse în România, criteriu valabil chiar și în cazul mărcilor internaționale. Usturoiul este producție românească, la fel ingredientele pentru garnituri și scoicile, iar băuturile răcoritoare și berea sunt produse în fabrici din România.

Târgul de produse meșteșugărești și tradiționale, organizat de Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud” este dedicat, în exclusivitate, meșteșugarilor, artizanilor și producătorilor locali care își vor prezenta creațiile realizate cu mult suflet și multă imaginație sau delicioasele produse gastronomice. Nu vor lipsi cununile de usturoi și aranjamentele care au în componență aceasta plantă, cununițele de flori, accesoriile și piesele de port popular, extrem de căutate și apreciate de către domnițele care vor să-l îmblânzească pe Conte, precum și produsele gastronomice locale, săntăoase și delicioase. Celor peste de membri ai Asociației “Produs în Bistrița-Năsăud” li se vor alătura în jur de 20 de reprezentanți ai Asociației “Produs de Cluj” – partener al târgului.

Ediția a VI-a Festivalului propune o bogăție de activități creative, distractive și recreative, pentru toate vârstele și gusturile: Jocuri și ateliere de creatie pentru copii, ateliere de împletit părul, picturi pe față, observații astronomice la ceas de seară, concurs de bărbăție, concurs offroad – Cupa Dracula, activități sportive, aventură și surprize din partea Contelui.

Povești pe ritmuri din cele mai diverse - folk, pop, hip-hop, rock și muzică populară - vor fi spuse pe scenă, alături de trupe locale și de artiși renumiți. Evenimentul este organizat de Asociația de Promovare a Turismului “Turist în Bistrița-Năsăud”, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură, în parteneriat cu Primăria Prundu Bârgăului, Primăria Tiha Bârgăului, Primăria Bistrița Bârgăului, Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud” și Asociația “Produs de Cluj”.

 

 Elena-Maria Bărbos – Director Executiv Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud”

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5