Colţul filatelistului

Reimpresiuni… (II)

Dar lucrurile nu se opresc aici şi constatăm că în afara acestor trei reimpresiuni, mai există cel puţin încă una, despre care mediile filatelice nu ştiau nimic. Nimic până la apariţia în Catalogul licitaţiilor filatelice” nr. 4/2009 al firmei specializate YAMAN, a unei serii complete de timbre Moldova emisiunea I. Astfel, în lotul 33, catalogul ne prezintă reimpresiunea (probabil) 1958… realizată cu cerneală tipografică neagră pe hârtie albăstruie, vărgată orizontal. Emisiunea în chestiune este recomandată cunoscătorilor avansaţi. Dar cât de avansat trebuie să fii ca să ştii ceea ce încă nu ştie nimeni: că a existat o reimpresiune 1958, făcută din ordinul nu ştiu cui, într-un tiraj de nu ştiu câte bucăţi, de către nu ştiu cine…(?) şi care este: “Extremly rare in this state”.

Credem că “cineva”, poate la ordinul lui “altcineva”, ţine cu tot dinadinsul să discrediteze timbrul românesc, filatelia românească, însăşi România, pentru o mână de arginţi. Chestiunea este deosebit de gravă mai cu seamă ca precedent! Ar trebui cercetat cu toată seriozitatea cine va fi dat ordinul de reimprimare, cine a pus la dispoziţia falsificatorilor anilor 1958 matriţele originale, dar şi în al cui folos s-a comis reimpresiunea 1958.

În final, mă întreb cu îngrijorare: CÂND VOM PUTEA VEDEA REIMPRESIUNEA 2008…?!

În calitate de filatelist român propun:

-mutarea urgentă a matriţelor originale ale emisiunilor Moldova I, II în tezaurul Băncii Naţionale!

-declararea tuturor reimpresiunilor acestor emisiuni drept FALSURI;

-interzicerea acestor falsuri la circulaţia filatelică autohtonă, prin încadrarea lor la categoria MACULATURA, punându-le astfel în afara oricărei tentative de-a fi cotate de către vreun catalog filatelic;

-raportarea la U.P.U. şi F.I.P. a faptului că Poşta Română nu recunoaşte nicio reimpresiune, fostă, actuală ori viitoare a Emisiunilor I şi a II-a CAP DE BOUR.

Suntem datori să igienizăm filatelia autohtonă de… falsuri şi falsificatori, începând chiar de acum!

Mihai Lucian Valea

filatelist

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5