O carte document – „Repere filatelice româneşti” de Mihai Lucian Valea

O valoroasă, bine documentată şi elaborată carte din lumea filateliei a apărut, recent, sub denumirea „Repere filatelice româneşti”, aparţinând profesionistului şi împătimitului filatelist col. (r.) Mihai Lucian Valea, la Editura Karuna din Bistriţa, în colecţia „Identităţi”.
Bătăiosul şi inimosul autor Mihai Lucian Valea precizează că dedică această carte memoriei celui care a fost marele filatelist Cezar Vasilescu şi îşi deschide lucrarea ştiinţifică cu Partea I, în care prezintă „Mărcile poştale „Cap de bour” 1859-1862, scriind cu argumente despre „falsuri ale primelor mărci poştale româneşti”, urmate de „Erori de obliterare ale francaturilor „Cap de bour I”, iar în Partea a II-a prezintă, cu lux de amănunte şi bine documnetat „Momente de istorie filatelică românească”, inclusiv Perforaţiile poştale oficiale.
Pe coperta a patra, autorul precizează: „Este imperios necesar ca filatelia să redevină ceea ce a fost o dată: mijloc eficient de culturalizare a maselor şi formă alternativă de învăţământ!
Marca poştală este în primul rând document istoric şi abia apoi hârtie de valoare ori mijloc sigur de tezaurizare! Să ne completăm bagajul de cunoştinţe prin filatelie”.
Lansarea cărţii „Repere filatelice româneşti” va avea loc în 24 februarie 2015, de Ziua Tricolorului Românesc, la Cercul Militar Bistriţa.
Felicitări şi la mai multe d-le Mihai Lucian Valea!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5