Revizuirea Constituţiei, “prioritatea priorităţilor”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul Ioan Oltean, consideră că prioritatea legislativă de importanţă majoră pentru Partidul Democrat Liberal şi coaliţia majoritară este revizuirea Constituţiei, în timp ce, pe plan politic, rămâne în actualitate negociarea continuării procesului de restructurare administrativ-teritorială şi debirocratizarea instituţiilor.

“La capitolul priorităţi legislative, cu certitudine, pe primul loc se poziţionează revizuirea Constituţiei, care este prioritatea priorităţilor, un angajament al nostru de a o modifica, de a o pune în acord cu realităţile României şi a reformei profunde pe care PDL a adus-o acestei ţări, prin actul de guvernare, de a o pune în acord cu realităţile europene şi internaţionale, cu prezenţa României în Uniunea Europeană, şi, nu în ultimul rând, de a o pune în acord cu voinţa populară exprimată la referendumul din 2009”, a declarat Ioan Oltean, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul democrat-liberal a precizat că PDL şi-a însuşit proiectul de revizuire propus de preşedintele Traian Băsescu, care a fost deja depus la cele două Camere ale Parlamentului, în perioada următoare urmând să intre în dezbaterea comisiei speciale. “Noi credem că trebuie să fie o prioritate nu doar a guvernării, ci o prioritate a tuturor partidelor politice parlamentare, pentru că toţi trebuie să fim interesaţi să avem o Constituţie modernă, o Constituţie care să răspundă realităţilor din România, o Constituţie care să stea la baza tuturor celorlalte acte normative. De aceea, nu vom respinge niciun dialog cu Opoziţia, cu USL, pentru a identifica împreună modalităţile de adoptare a acestui act legislativ fundamental. Avem nevoie de un cvorum extrem de ridicat, iar Puterea nu deţine o asemenea majoritate parlamentară pentru adoptarea fără participarea activă a Opoziţiei”, a adăugat deputatul Ioan Oltean.

În context, tot ca priorităţi legislative, secretarul general al PDL a nominalizat modificările aduse la Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, adoptarea Bugetului de stat pentru 2012 şi a Bugetului asigurărilor sociale, introducerea sistemului de coplată în sănătate sau aprobarea legii privind asistenţa socială.

Ioan Oltean crede că priorităţi politice sunt identificarea soluţiilor pentru revizuirea Constituţiei, dar, în acelaşi timp, “continuarea procesului de restructurare administrativ- teritorială a României, de debirocratizare a administraţiei publice şi de descentralizare”, adoptarea actului normativ privind taxarea averilor, Statutul minorităţilor, finalizarea negocierilor pe tema comasării alegerilor şi… înfiinţarea unui minister al fondurilor europene”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5