Oltean: Vom milita, în continuare, pentru revizuirea Constituţiei, dar nu suntem de acord cu o parte dintre iniţiativele USL-ului. Nu suntem de acord să diminuăm atribuţiile Curţii Constituţionale

ARD, şi în speţă PDL, au avut ca iniţiativă modificarea Constituţiei în această legislatură. Noi am apreciat şi apreciem că această Constituţie trebuie modificată, trebuie revizuită în raport cu normele europene şi cu realităţile care sunt în România. Noi suntem de 5 ani membri ai UE. Multe dintre actualele reglementări s-au dovedit a fi lipsite de relevanţă în raport cu evoluţia României în aceşti 9 ani de la adoptarea Constituţiei. Evident că noi vom milita, în continuare, pentru revizuirea Constituţiei, dar nu suntem de acord cu o parte dintre iniţiativele USL-ului. Nu suntem de acord să diminuăm atribuţiile fundamentale ale unor instituţii ale statului de drept. Nu suntem de acord să diminuăm atribuţiile Curţii Constituţionale, a declarat liderul PDL BN Ioan Oltean, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, la Năsăud.

USL vrea să introducă o prevedere prin care votul a două treimi din parlamentari poate bloca, poate anula o decizie a CC.

,,Nu există o asemenea prevedere în niciun alt stat al UE”, a precizat Oltean. ,,Putem să ne gândim la modul cum funcţionează Curtea, ca judecătorii să nu mai fie sub influenţa politicului. De acord, dar a diminua şi a afecta acţiuni tip, în sensul de a transforma Curtea Constituţională într-o instituţie subordonată Parlamentului, Curtea devine lipsită de atribuţii. Curtea în orice ţară europeană constată constituţionalitatea actelor normative adoptate de Parlament, iar decizia Curţii rămâne decisivă. ARD nu este de acord şi cu republică parlamentară”, a conchis Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5