Robert Sighiartău (secretar general PNL): Bugetul pentru investiţii e o mare minciună. Văduvesc românii de o dezvoltare economică sănătoasă

Secretarul general al Partidului Naţional Liberal, deputatul Robert Sighiartău,  consideră că anul 2019 vine cu veşti proaste pentru România, atât din cauza întârzierii adoptării bugetului de stat, dar şi ţinând cont de sumele care au fost alocate pentru investiţii, în comparaţie cu asistanţa socială sau cheltuielile cu salariile.

         „Anul 2019, din păcate, pentru românii cinstiţi şi pentru bistriţeni, nu aduce veşti bune, asta pentru că a avut grijă acest Guvern iresponsabil, incompetent, condus de Liviu Dragnea, pentru că doamna Dăncilă nici măcar, după cum aţi văzut, n-a participat la discuţiile care au avut loc pentru întocmirea bugetului. Suntem în data de 1 februarie 2019 şi bugetul pe anul 2019 nu este aprobat, având în vedere că noi deţinem şi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Este o ruşine la nivel naţional, ca şi Guvern, să te prezinţi în felul acesta. Conduci Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi nici măcar nu ai bugetul de stat aprobat. Faptul că bugetul nu s-a aprobat până în acest moment afectează direct românii şi cetăţenii, inclusiv pe bistriţeni. Consiliile judeţene, primăriile, comunităţile locale, la rândul lor, nu au aprobate bugetele, nu au o viziune cu privire la ce vor face anul acesta, pentru că nu au alocările de buget”, a declarat deputatul Robert Sighiartău.

         Acesta a anunţat că PNL are „grave suspiciuni cu privire la deficitul pe anul 2018”  şi că va propune, în  Biroul Executiv, înfiinţarea unei Comisii de anchetă parlamentară pentru a vedea dacă datele sunt reale, după ce „Comisia Europeană a venit cu alte date, iar Guvernul României, condus de Vâlcov, Dragnea şi Teodorovici au venit cu alte cifre”.

         „A apărut şi proiecţia de buget pe anul 2019, cu mare întârziere. M-am uitat să vedem cu ce vine PSD-ul şi ALDE pentru anul acesta. Cu nimic diferit faţă de anii trecuţi. Cele mai mari cheltuieli din bugetul de stat merg cu asistenţa socială – 10,7% din PIB, cheltuielile de personal, la fel, la un maxim istoric de 10% din PIB, cheltuielile cu bunurile şi serviciile la 4,5% din PIB, şi apoi cheltuieli cu dobânzile aferente datoriei publice, care a crescut extrem de mult, mai mult decât pe vremea lui Boc când era recesiune, la 1,3%. În ceea ce priveşte cheltuielile cu investiţiile publice, ele arată pe hârtie în felul următor: 4,5% din PIB, o mare minciună, pentru că şi în bugetul de anul trecut ei estimau o cheltuială pe investiţii publice de 4%, iar în execuţia bugetară au arătat că au cheltuit de fapt 22-23%. Ce vrea să însemne asta? Partidul Social Democrat şi ALDE văduvesc românii, până la urmă, de dezvoltare economică sănătoasă pentru că ei au tăiat banii de la investiţii, n-au făcut absolut nimic în ceea ce priveşte investiţiile publice – autostrăzi, spitale, şcoli – au tăiat investiţiile publice”, a precizat Sighirtău.

Liderul liberal s-a referit şi la conflictul dintre primarii de municipii şi Guvernul României, apărut pentru că administraţiile „ar fi pierdut anii trecuţi 5 miliarde lei, iar anul acesta, prin alocările bugetare pe care ei vor să le dea vor mai pierde încă 7 miliarde lei”. „Partidul Social Democrat şi ALDE, care este remorca acestui partid socialist, nu alocă deloc bani pentru investiţii. Singurii bani pe care-i alocă sunt pentru a-şi menţine captiv electoratul şi pentru a-şi menţine captiv aparatul de vot, văduvind în acest fel viitorul românilor. N-au alocat bani pentru investiţii nici în zona Transilvaniei şi nici cu privire la anumite investiţii strategice”, a spus Robert Sighiartău. 

Comentarii

03/02/19 13:15
cititor

Robitza... lasati ca o sa veniti voi la " cioalnul cu fasole "... si veti pune in ea si " laptele cu mierea " care o sa curga " garla "... asa cum a curs si inaintea alegerilor .... prin care ati cazut de la putere !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5