La noi

Românul de la Cotroceni

Moto: „Fiecare zi cu Klaus Iohannis la Cotroceni e un atentat
la Siguranța națională!”
Ion Cristoiu

Zău, nu-mi este simpatic acest ziarist peltic, din scrisul căruia am luat propoziția din moto, dar, din când în când, observ că suntem pe același gând și trăim o stare similară de silă.
Se observă, chiar din avion – fără binoclu! -, cum a acceptat, a preluat actualul prezident componenta de poliție politică a „binomului”, zămislită de netrebnicul Băsescu, și o cocoloșește, o perfecționează; asta, în ciuda faptului că popularitatea sa în rândul cetățenilor români coboară pe un tobogan, e drept, lunguieț dar fără opreliște.
În ultimele două luni și-a dat cu stângu-n dreptul de tot râsul curcilor, ba chiar și al vulturilor de peste hotare. Iată:
* A încercat să caroteze campania electorală, sprijinind, în văzul lumii, candidați ai unor partide neputincioase și cu evidentă antipatie pentru alții, sortiți din start să reușească.
* De Ziua Națională, Ziua Marii Uniri, românul de la Sibiu nu a admis la ceremonie pe omul nr. 2 din România (socotindu-l „un individ” penal) – deci, președintele Senatului, sau pe Primarul general al Capitalei; doamna Gabriela Firea fiind aleasă de bucureșteni cu un procent uimitor de frumos de către bucureșteni. (Apropo de un cuvânt agitat în ultima vreme: „penal”. Atât lui Iohannis, cât și cucoanei șefe de la DNA li se potrivesc , până la hohot, replica din copilărie: „Cine zice ăla e!”)
* A încercat să bagatelizeze, prin indiferență ostentativă, rezultatele incontestabil de convingătoare de la 11 decembrie.
* A mormăit cu nesimțire zile întregi până la validarea noului Guvern al României (căci, nu-i așa? nu mai este „guvernul meu” cu „partidul meu”). Constituția României vibrează de consternare pentru faptele prin care Iohannis o neglijează, o murdărește.
* Tradiționalul mesaj de Anul Nou? O zicere tipică „limbajului de lemn”, pe feisbook (doar noi, românii,nu eram „poporul meu” – logic, nu?).
* După cum lălăie (desigur, ridicol) comentarii publice pe seama coaliției parlamentare, prezidentul de la Cotroceni face exerciții de cinism proprii vulpii care nu ajunge la struguri.
* Dă buzna, pe neașteptate, în ședință de Guvern, proțăpindu-se în postură de moderator al unei adunări, pe care – culmea! – peste două zile o numește „gașcă de corupți”.
* O probă „performantă” de aruncare a… „lichidului nazal” în fasole, a făcu- t-o în zilele acestea, duminică, atunci când s-a solidarizat politic, iresponsabil, cu participanții de la București într-o demonstrație neautorizată (!), în Piața Universității, pe seama unui proiect guvernamental. Fapt de premieră mondială: președintele de țară să incite la violență împotriva Guvernului propriei sale țări !
* Și proaspăta sfidare a istoriei naționale: Neparticiparea la Sărbătorirea Zilei de 24 Ianuarie – „Mica Unire”. (Dar ține să se facă de râs în fața națiunii, considerând-o într-un discurs fortuit „comemorare”, nu aniversare. Mde! românul de la Sibiu mai e și corigent la… limba română).
Încât, parafrazez o celebră exclamație a lui Cicero (în Senatul roman): Până când, în sfârșit, Klaus Werner Iohannis, vei abuza de răbdarea noastră?!

Comentarii

24/01/17 16:51
La voi

Cornele, îți reamintesc că Iohannis a fost votat de 6,5 milioane de români deștepți, printre care și de Radu Afrim și că Ponta al vostru a pierdut alegerile lamentabil, ca un guguștiuc. O, te pricep bine: un admirator al kaghebistului Iliescu - mai ții minte cum le-a mulțumit la mineri tovărășește - nu poate agrea deloc proaspetele manifestații antipesediste din țară. Doi. Nici eu nu i-aș fi admis în 1 decembrie, la ceremonie, pe Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu și pe Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele, din motive de pură igienă națională. Trei. Tocmai am vorbit cu portarul de la Liceul Agricol din Beclean care a mătura rumegușul ce curgea din Ecoul pe când îl ducea la arhivă. - Textele tovarășului Cotuțiu, a replicat el, hâtru. De reținut și vorba susnumitului Cicero, regăsită recent în der Spiegel: Trăim vremuri grele - copiii nu-şi mai ascultă părinţii şi orice prost crede că poate scrie o carte.

24/01/17 21:04
ecologistul

Ce privire de fost tovaras. Pacat d-le profesor. Ai imbatranit de pomana.

24/01/17 21:28
B. Klein - Der ...

Astăzi, la Strasbourg, președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs în limba engleză, în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Domnul Cornel Cotuțiu, putea să-l diortosească, să fi fost și el puțin pe-acolo, de față. Ein klaustrophobisches Gefühl?

25/01/17 09:22
Vizitator

Motto:
"Amice, esti idiot"
(I.L.Caragiale)

Desi toata lumea stie ca presedintele Romaniei se afla la Strasbourg, unde participa la reuniunea Consiliului Europei, tu numesti cu manie proletara neparticiparea la Sărbătorirea Zilei de 24 Ianuarie sau „Mica Unire”, ca pe o "sfidare a istoriei naționale". In schimb, nu sufli o vorba despre absenta de Iasi a presedintilor celor doua camere ale Parlamentului Tariceanu si Dragnea sau a primului ministru Grindeanu. Celelalte ineptii pe care le debitezi nu merita nici un comentariu.

25/01/17 09:59
George Carp

Îmbătrâniţi prost domnule CC! Împreună cu Cristoiu, altă tristă relicvă roşie, sunteţi de pus la viitorul muzeu al curiozităţilor naţionale. Vă cam jucaţi cu răbdarea noastră. De ce nu pleci domnule în Coreea de Nord?

25/01/17 13:05
Partener cu CC

Un român rupt în fund, așa se autointitulează Ion Cristoiu. Se tot laudă pe la TV că la fiecare ieșire în Occident este controlat la sânge atunci când intră în spațiul Schengen, așa de suspect le pare vameșilor. Dorin Tudoran afirmă despre Cristoiu că nu este nimic altceva decât un fost, actual securist. În filmul Ticăloșii apare sub numele de cod domnul Ion, acuma partener cu CC.

25/01/17 19:10
CC-ule

Motto: Picioarele tale se scăldau în Someș, de mirosea pănă la Dej!
Ai ascultat discursul de astăzi al Președintelui Iohannis la Consiliul Europei? Cum se face că noi ceilalți ne simțim reprezentați cu cinste de acest Președinte? Suntem oare mai reduși mintal decât ești tu și gașca ta de șobolani expirați? Îl acuzi pe Iohannis că nu-i bun vorbitor de limbă română? Dar rumegușul tău, balele tale, lăturile fără număr pe care le debitezi cu perseverență în Răsunetul sunt socotite corecte numai pentru că tu le pui diacriticele și semnele de punctuație unde trebuie? Îl acuzi pe Președinte că nu a fost prezent la Iași pentru comemorarea Unirii? Foarte bine a făcut: cu ocazia asta a evitat cu eleganță huiduielile pe care voi i le-ați pregătit din vreme, precum lui Corneliu Coposu în 1990, la Alba Iulia. Trebuie să știi, Ceceule, că Niuniu, bâlbâitul din Beclenuț, atunci când aude de tine zice așa: Cecece, crăcăcece-ce!

25/01/17 19:22
Ion Crestoiu

Fiecare zi cu Klaus Iohannis la Cotroceni este un atentat la siguranța șobolanilor care controlează de 27 de ani România.

26/01/17 00:00
Cornel

26 ianuarie 2017, Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit 99 de ani. Cornel i-ar fi închinat, obligatoriu, o odă. Celălalt Cornel, așișderea. Pe Internet există un text scris de Cornel despre Cornel. Citiți-l și amuzați-vă! Concluziile le veți trage singuri.
"Dacă tot am vorbit de "scriitori“ a venit momentul să întrebăm: ce mai face Cornel Cotuţiu? E bolnavul psihic din Beclean, care are "zgrăbunţe“ (bubiţe) pe creier şi care a făcut, şi el, tumbe, devenind, din fost activist şi propagandist comunist mare dizident. Deşi prostul acesta se dă cult la cap, el e un urechist nenorocit. Un singur exemplu: în cărticica de baliverne "La noi“ (volumul II, apuca-ne-ar de un c) Cotuţiu şi Pişcotuţiu debitează următoarea trăznaie: "Poate vîntul l-o fi determinat pe Henry VIII (corect Henric nota red. R.M.) să-şi decapiteze trei din cele nu ştim cîte neveste a avut“ (pag. 193). De ce te bagi mă, nărodule, dacă nu ştii carte? Regele Angliei Henric al VIII-lea a avut 6 neveste, din care n-a omorît 3, ci doar 2. Atunci cînd ai formulări de genul "Privind înainte prin înapoi“ (?!) să nu te miri că lumea rîde de tine ca de o caricatură bună."

26/01/17 09:16
Șobolanul roșu

Este o onoare să fii criticat de Vadim, spunea cândva Andrei Pleșu. O fi când te cheamă Andrei Pleșu. Dar când te numești Cornel Cotuțiu mai poate fi o onoare? Dizidentul dezlega și lega cununii la Beclean, turnătorul numea și destituia directori prin școlile județului B-N în anii 90.

26/01/17 21:34
Cornel doi

"Ce-o mai face derbedeul Cornel Cotuţiu, din Beclean? Ani de zile, acest politruk ordinar făcea comparaţie între iniţialele numelui său şi CC al PCR. Mai lucra şi cu Securitatea, fiind omul lui Mitică Greab, comandantul din Beclean. Un beţiv şi un şpăgar nenorocit. Azi, se dă, şi el, dizident – păi cum? Aceşti năpîrliţi siniştri au făcut viaţa imposibilă în România"
De unde știa Vadim aceste amănunte despre CC? Cine i le furniza? Cum s-a născut conflictul dintre cei doi? Eu, de exemplu, acuma le aflu de pe Internet. Este adevăr? Este intoxicare?

26/01/17 22:43
Cornel trei

Un text apărut în 2010, în cotidianul autointitulat Tricolorul, vine cu amănunte de tot rahatul despre CC. Vorba cântecului: Pe mine m-ai omorât, dar cu CC ce-ai avut?
"Am primit la redacţie o carte pe cît de ciudată, pe atît de murdară: “La noi”, semnată de un oarecare Cornel Cotuţiu. Individul este un fost politruk şi şpăgar, năpîrlit în mare ţărănist, damblagist, dizident ş.a.m.d.
Ştiţi specia, ilustrată de Liviu Petrina, Popa Ţeavă, Gavril Dejeu ş.a. Specimenul are aproape 66 de ani şi a fost, înainte de decembrie 1989, directorul Liceului Metalurgic din Beclean, dar şi inspector general adjunct pe linie învăţămînt. Cine ştie cum mergeau lucrurile în acea vreme e lămurit: nu puteai deţine astfel de funcţii dacă nu erai şi securist. Acum, porcul ăsta cu nume stupid, Cotuţiu, se dă… scriitor, mentor şi conştiinţă civică, practicînd o intoleranţă de om nebun. Nu ne-am fi ocupat de acest golan îmbătrînit în rele dacă idiotul nu ar fi profanat memoria valoroşilor scriitori patrioţi Eugen Barbu şi Adrian Păunescu. Pentru mizeria asta, ciocoiul judeţean va trebui să-şi ţină cocoaşa bine. Fiindcă ne vom ocupa de viaţa lui de rahat, nici o grijă”.
Două întrebări, acuma: CC își trimetea singur cărțile la Tricolorul sau cineva o făcea pentru el? Cum se face că cei de la redacție dețineau mai multe amănunte despre CC decât noi, bistrițenii?

27/01/17 06:33
Sasul din Beclean

- Nu-i corect ceea ce scrie dl. Cotuțiu despre președintele Iohannis.
- De ce-ar fi corect? Nu-i ceri prea mult? Dl. Cotuțiu este cumva fecior de sas?

27/01/17 13:32
Velociraptorii

Sunt dinozauri carpatici de statură medie, cu coada lungă pentru menținerea echilibrului și pentru contrabalansarea corpului. Poartă o gheară în formă de peniță la fiecare picior cu care fixează prada. Au boturile alungite și poartă pe cap o bască neagră din pene. Sunt luptători deosebiți și vânează în haită. Frecventează biotopurile Antenei 3 și România Tv, cotidienele Tricolorul și România Mare, dar trimit, uneori mult prea des, dejecții corosive și la Răsunetul. Să te ferească bunul Dumnezeu să ajungi în vizorul lor și să te privească prin lentile velociraptoare. Totuși, cel mai mare spectacol îl oferă când se mănâncă, când se cotozesc și cotuțesc ei între ei.

28/01/17 09:25
Șvaba de la Tim...

Cornel Cotuțiu din Beclean îi socotește cumva proști pe cei 60.001 de bistrițeni care l-au votat pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2014, conform BEJ BN și, prin simetrie, deștepți pe toți cei 48.723 de conjudețeni care l-au votat pe Victor Ponta ca să-i reprezinte? Nu degeaba Herta Müller, laureata premiului Nobel pentru literatură, îndemna astfel poporul într-un interviu: Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte. Securiștii nu dorm! Securiștii nu dorm!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5