Un nou volum „provocator pentru cititori”

„Roua din cuvânt” a lui Gheorghe Mizgan

Neobositul şi neostoitul poet bistriţean Gheorghe Mizgan ne demonstrează, ne surprinde şi îşi arată puterea de creaţie, la maturitate, prin apariţia unui nou volum de versuri intitulat „Roua din cuvânt”, apărut la Editura Singur din Târgovişte, 2012.
Maestru în „fabricarea şi mesajul versului”, Gheorghe Mizgan se dovedeşte şi un bun tehnoredactor, corector şi ilustrator de coperte ale propriului volum, având ca lector de carte pe Ştefan Doru Dăncuş.
Volumul are 70 de pagini, se deschide cu o Prefaţă intitulată Gheorghe Mizgan, fluierul cosmic şi se încheie cu o Notă bio-bibliografică, cartea având un moto al autorului – „Vâslesc îndoliat în ale nopţii vise/ Cu gândul rătăcit printre himere”, deschizându-şi „paradisul poeziei” cu trăirile şi mesajele transmise prin epitete, metafore, comparaţii pe care le stăpâneşte bine, cu poemul „Sunt” şi se sfârşeşte cu „Infinit”, o poezie cu o aşezare aparte în pagină şi o rezonanţă aparte.
Poetul Gheorghe Mizgan vibrează, versul „îi sună ca un clopot”, este un luptător pe baricadele liricului, calitatea tiparului şi grafica fiind de o înaltă ţinută.
Îl felicităm, aşteptăm lansarea şi la mai multe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5