Rugăciune la Iliuţa Bozghii, cu mitropolitul Andrei

Credincioşii din Iliuţa Bozghii, din Protopopiatul Bistriţa, şi-au serbat hramul bisericii. În mijlocul lor a fost prezent Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, care a oficiat Sfânta Liturghie, în fruntea un sobor de peste 15 preoţi şi diaconi, din care a făcut parte şi părintele protopop de Bistriţa, Alexandru Vidican. Slujba a început la altarul de vară, amplasat lângă biserica ce poartă hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh”. La slujbă au fost prezenţi sute de credincioşi din localităţile de pe Valea Bârgăului şi Valea Someşului, cărora Parintele Mitropolit le-a vorbit despre darurile Sfântului Duh în viaţa noastră şi datoria de a avea grijă de creaţia lui Dumnezeu.
Piatra de temelie a bisericii din Iliuţa Bozghii a fost pusă în 25 octombrie 2005 de P.S. Vasile Someşanul, fiind sfinţită pe 10 august 2008. Încă din primul an de pastoraţie, 2005, părintele Liviu Adrian Tomoroga, care slujeste şi în filia Iliuţa Bozghii, a reuşit să electrifice biserica din Ciosa, dar şi casa parohială.
La slujbă alături de comunitatea locală au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean-Emil Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean, deputatul Stelian Dolha, primarii de pe Valea Bârgăului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5