Să citim! Delia Owens - Acolo unde cântă racii

Racii nu cântă dar durerea are sunet

Păsările nu se lasă prinse dar te înconjoară

cu dragostea înmagazinată în memorie

Kya este o persoană ieșită din comun, care nu se supune legilor sociale, în primul rând, ci legilor naturii. Ești atacat, ataci și tu din autoapărare, cât mai iscusit posibil. De ce are natura supremație în viața ei? Fiindcă balta, mocirla și marea i-au fost mamă. Fiindcă pescărușii, egretele și cocorii i-au devenit familia, singurele ființe care aveau nevoie de ea.

Toată familia o părăsise la vârsta de 6 ani, pe ea și locul mocirlos și izolat, locul unei căsnicii agresive și nefericite, locul unde frații săi se săturaseră de maltratări. Rămânând singură, cucerise natura pas cu pas, cu care oricum era prietenă. O prietenie pe viață care nu a dezamăgit-o niciodată ca și mama, frații, surorile sau taică său. Natura niciodată nu a abandonat-o, din contră, a recompensat-o prin zbaterea aripilor ale pescărușilor în apropierea ei, recunoscători perseverenți pentru prezență și hrană, scoicile care-și etalau frumusețile irizate pe viu sau în cărțile de mai târziu a lui Kya, devenită un biolog recunoscut al locului, sau stufărișurile din laguna ei.

Ani de zile îsi dorise o familie, un grup de apartenență, niște copiii cu care să se joace, să râdă sau să vorbească. Nimic din aceste lucruri nu se arătau în viața ei, departe de socializare și comunicare, cu mici excepții care i-au determinat existența. Un tânăr care îi deschide orizonturi largi în față, și altul, care o târăște într-o dramă existențială.

Care e spiritul care o domină și o ajută să răzbească în viață ca o personalitate singuratică dar recunoscută? Afli negreșit dacă citești cartea.

 

Racii nu cântă dar durerea are sunet

Păsările nu se lasă prinse dar te înconjoară

cu dragostea înmagazinată în memorie

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5