Sancţiuni de peste 10.000 de lei aplicate de jandarmi pentru cerşetorie, scandaluri, gesturi obscene în spaţiul public

Comercializarea de produse accizabile fără documente de provenienţă, cerşetoria, consumul de alcool în spaţiul public neamenajat sau producerea unor scandaluri, au fost sancţionate de jandarmi în ultima săptămână.

În această săptămână jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.120 lei şi 24 de avertismente scrise. Abaterile sancţionate sunt legate de încălcarea prevederilor Legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cum ar fi: cerşetoria, provocarea de scandaluri în spaţiul public, săvârşirea de acte şi gesturi obscene în spaţiul public, atragerea unor persoane de sex opus în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu scopul obţinerii de foloase materiale şi servirea cu băuturi alcoolice în localuri publice a unor minori şi a unor consumatori aflaţi în stare de ebrietate.
În perioada de referinţă au fost organizate şi misiuni în cooperare cu administraţiile publice locale din oraşele Năsăud şi Sângeorz Băi, în pieţele din aceste localităţi pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit.
De asemenea, în ultima săptămână jandarmii bistriţeni au organizat şi acţiuni preventive în cooperare cu Poliţia TF Bistriţa şi cu Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bistriţa în scopul prevenirii şi combaterii comerţului ilegal cu produse accizabile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5