Sărbătoare duhovnicească la Ardan. Preotul Viorel Gotea, instalat în prezenţa protopopului Alexandru Vidican, a primarului Ionuţ Cifor şi a numeroşi credincioşi. Părintele Remus Rus s-a retras la pensie

A fost o zi de sărbătoare pentru comunitatea din Ardan, odată cu instalarea noului preot Ioan Viorel Gotea şi ieşirea la pensie a vrednicului preot Remus Rus, după 40 de ani de slujire duhovnicească în această parohie.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de protopopul de Bistriţa, preotul Alexandru Vidican, înconjurat de un sobor de preoţi. Cu prilejul instalării în noua parohie, părintele Viorel Gotea a primit, potrivit tradiţiei, din partea părintelui protopop cheia bisericii, Sfânta Cruce şi Sfânta Evanghelie. Cuvântul care se află în Sfânta Evanghelie trebuie împărtășit credincioșilor, Crucea reprezintă jertfa pe care ne-o asumăm în această viață și pe care o purtăm împreună cu Hristos cu nădejdea că și noi vom fi biruitori asupra păcatului și morții, iar cheia încredințată preotului ne arată atât responsabilitatea administrativă a preotului față de Biserica lui Hristos, dar și responsabilitatea de a-i conduce pe credincioși către Împărăția Cerurilor.
Părintele protopop a adus un frumos elogiu părintelui Remus Rus, care a a slujit la Ardan din toamna anului 1982 până în prezent, mulţumind pentru dăruirea şi dragostea sa şi a doamnei preotese arătate în aceste patru decenii. Noului preot i-a urat mult spor în lucrarea pastoral-misionară şi administrativă, putere în slujirea Cuvântului Evangheliei spre zidirea sufletească a credincioşilor şi spre slava Bisericii noastre străbune.
Noul preot Viorel Gotea a adus mulţumiri bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate peste dânsul, Înaltpreasfinţitului Andrei, pentru binecuvântarea, încrederea şi susţinerea acordată, părintelui protopop Alexandru Vidican, primarului Ionuţ Cifor de la Şieu şi tuturor credincioşilor care i-au fost alături.
De loc din Şieuţ, preotul Viorel Gotea a slujit timp de zece ani în Parohia Ortodoxă Vişinelu, Protopopiatul Luduş. Acesta a susţinut concursul organizat de Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi astfel a devenit paroh în frumosul sat de pe Valea Şieului.
Păstorire rodnică și cu folos duhovnicesc pentru credincioșii din Parohia Ardan îi urăm părintelui Viorel Ioan Gotea!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5