Sărbătoarea profesorilor de istorie
În ceas aniversar, de Ziua Naţională a României, Galeriile „Casa cu Lei” au găzduit lansarea Anuarului Asociaţiei Profesorilor de Istorie din România. Editarea s-a făcut în cadrul proeictului „Istorie şi tradiţii”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa, iar coordonator a fost preşedintele APIR B-N, Claudiu Şular, alături de inspectorul şcolar de specialitate, Angelo Manea, şi profesorii Dănuţ Archiudean, Iulia Ani, Dorin Codău şi Cosmin Istrate. Prefaţatorul publicaţiei este prof. univ. dr. Ioan Lumperdean, de la Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, care spune că cei 24 de autori „ vizează aspecte din istoria naţională, europeană şi universală, dar şi istoria locală şi regională într-o unitate în diversitate cuprinzând segmente temporale din antichitate până în zilele noastre”.
La eveniment au fost prezenţi, printre invitaţi, scriitorul Menuţ Maximinian, Dorin Dologa şi Adrian Onofreiu de la Arhivele Naţionale, care au subliniat importanţa apariţiei acestei publicaţii, reper şi pentru alţi profesori care ar putea edita fiecare pe disciplinele lor o revistă deoarece în zilele de azi e nevoie de modele. Profesorii de istorie vor demara, pentru anul Centenarului Marii Uniri, un proiect prin care să readucă în atenţia generaţiilor actuale jertfa pe care înaintaşii noştri au făcut-o pentru ca românii să fie împreună în acelaşi stat.
Citiţi şi:
- La sediul Arhivelor Naționale, Conferința “Burgul Bistriței”
- Sărbătoarea profesorilor de istorie în an Centenar
- „Istorie şi tradiţii”, concurs interjudeţean al obiceiurilor tradiţionale și simpozion didactic organizat de către către Asociația Profesorilor de Istorie
- „Istorie şi tradiţii”- Concurs interjudeţean al cântecului, dansului şi obiceiurilor tradiţionale
- Consfătuirile profesorilor de istorie la Năsăud
Adaugă comentariu nou