Scoțând ... „Cuiul lui Pepelea”

prof. Augustin Rus

   După mai multe încercări, reușesc să scot   ...   „Cuiul  lui Pepelea”   ...  și dau peste niște întâmplări și situații mai deosebite.

   Câteva exemple   ...

  1. La cabinetul unui medic se prezintă o doamnă cu un copilaș în brațe, cerându-i medicului să îl consulte pe cel mic, deoarece acesta plânge des fără un motiv întemeiat. Medicul îl consultă pe cel mic, apoi îi cere doamnei permisiunea de a o consulta și pe ea. Doamna este de acord să fie consultată și ea, iar atunci când medicul ajunge cu consultația în zona sânilor, suge conștiincis din fiecare, după care se adresează doamnei, spunându-i că cel mic plânge deoarece îi este foame, fiindcă ea nu are lăptic în sâni. Răspunsul a venit imediat...   „Sigur, domnule doctor, că nu am lăptic, deoarece, eu nu sunt mama copilașului, eu sunt ...   mătușa lui”, dar nu îmi pare rău că am venit cu cel mic la consultație la dumneavoastră...
  2. Într-un spital, la un salon, dimineața, medicul ce răspundea de el, face obișnuita vizită. La un pat, dă peste un pacient pe fișa căruia, atârnată de pat, scria că a fost adus la spital fiind agresat de o femeie. Medicul îl întreabă pe pacient ce își amintește, iar acesta, după un timp de gândire, îi spune medicului că își amintește că era în lift cu o doamnă care avea un decolteu generos, iar el, nemernicul, se uita insistent acolo, când, deodată aude o voce care îi spunea...   „apasă pe unu!”, apoi nu își mai amintește ... nimic!
  3. Un preot de la Oradea, avea treabă pe la Cluj-Napoca și după ce își termină treaba, la întoarcere, ia la ocazie pe o doamnă. Pe drum, între ei, se înfiripă o discuție din care reiese că șoferul este preot. În timp ce schimba vitezele la mașină, mâna îi alunecă și spre genunchii doamnei, iar replica ei este scurtă...   ce spune ev. Luca la versetul ..., preotul, neștiind exact ce se spune la acest verset își retrage mâna, apoi mai încearcă pe parcursul drumului, dar primește același răspuns de la doamnă. Ajung cu bine la Oradea, la locul indicat, doamna coboară din mașină, preotul nu acceptă nici un ban, își cere scuze pentru încercările lui, pentru că așa e omul, încearcă întâi, apoi perseverează. Ajuns acasă, se informează ce spune ev. Luca la versetul indicat de doamă, și spre surprinderea lui află că...  „omule, ești pe drumul cel bun !”.
  4. La o școală, într-o zi geroasă de iarnă, mânerul exterior al zarului de la ușă era foarte rece, astfel că cei care puneau mâna pe el fără mănuși, li se lipea mâna de el. Câțiva băieți, îl cheamă pe unul care era mai greu de cap, dar se dădea mare, și îi spun că nu cred că el o să pună limba pe mânerul ușii. Acesta nu stă prea mult să se gândească, pune limba pe mâner și ea i se lipește de el. Cu mare greutate o desprinde de acolo și începe să plângă în hohote. Când vine învățătoarea, face investigații și află de ce plânge elevul și cine l-a îndemnat să pună limba pe mânerul ușii, apoi îi pedepsește cât poate de bine pe cei vinovați, ba mai trimite și pe femeia de servici acasă la părinții celor care l-au îndemnat să pună limba pe mâner, chemându-i la școală. O parte dintre ei vin, și le aplică altă pedeapsă odraslelor ca să ...   țină  minte!
  5. Și tot la aceea școală, directoarea trece într-o dimineață pe hol, și este surprină că dinspre sala de grădiniță nu se aude nici un zgomot. Bate la ușă, intră în sală, și spre surprinderea ei, cei câțiva preșcolari prezenți, stăteau în genunchi pe lângă pereți cu mâinile ridicate în sus, iar educatoarea stătea la masă citind o carte. Întrebată fiind de ce i-a pedepsit pe copii, aceasta îi răspunde promt   ...   făceau gălăgie, iar ea nu putea citi o carte, așa că i-a pedpsit   ...   Directoarea a crezut că educatoarea citea o carte de specialitate, dar luându-i cartea, a văzut titlul...   „Elevul Dima dintr-a șaptea” , de Mihail Drumeș.
  6. La rubrica de „Caricaturi”, dau peste una care prezenta un imobil pe care era o firmă ...   „ALTILERI  DE  RENOVAT  CIUBOTILI” iar înăuntru era N. Ceaușescu, îmbrăcat cu un halat peticit grosolan, transpirat pe față, ce avea un clapod pe care era tras un pantof și se pregătea , cu un ciocan de pantofar, să-i bată cuie în călcâi, cugetând în sinea lui...   „Repar atent, pe îndelete / Pantofi din pânză și din piele / Și-aplic la cizme și la ghete / Din ...   Talpa  Iadului ...   pingele!”
  7. Altă caricatură îl prezenta pe N. Ceaușecu și pe soția lui îngrijorați, în iad, deoarece observau mare agitație a dracilor în jurul unui cazan, unde probabil urmau ei să fie fierți. Calm, Ceaușescu, își consola soția   ...   Fii liniștită, nu o să se întâmple nimic, deoarece aceștia când au smoală, nu au cărbuni, iar când au cărbuni nu ai smoală, iar când le au pe amândouă, îi cheamă mai marele lor în ...   „ședință  de partid!”.

    Ca să nu mai aflu și alte întâmplări, am pus la loc  ...  „ Cuiul  lui Pepelea”, poate că o să-l mai scot altă  dată ”.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5