Secretarul de stat Monica Săsărman (MDLPA): Fonduri de 500 milioane lei pentru plata lucrărilor efectuate prin Programul "Anghel Saligny" și prin CNI
În ședința de Guvern din 8 decembrie a fost adoptat proiectul de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administrației, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023.
"Sumele alocate vor fi direcționate spre plata lucrărilor realizate de operatorii economici în cadrul Programului Național de Investiții "Anghel Saligny".
De asemenea, prin aceeași hotărâre s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administrației pentru decontarea lucrărilor executate de către operatorii economici pentru obiectivele de investiții derulate prin Compania Națională de Investiții.
Concret, 300.000 mii lei pentru finanțarea Programului "Anghel Saligny" și 200.000 mii lei pentru Programul de construcții de interes public sau social derulat prin CNI", ne-a declarat secretarul de stat Monica Săsărman.
Actul normativ era necesar întrucât neefectuarea plăților la termen poate conduce atât la neîncadrarea în termenele asumate, la întârzieri în execuția lucrărilor, la costuri suplimentare determinate de conservarea și paza acestora, cât și la riscuri financiare generate de creșterile prețurilor.
Citiţi şi:
- Finanțare de șase milioane lei pentru modernizarea drumurilor din Feldru, prin Programul "Anghel Saligny"
- Finanțare de 5 milioane lei pentru alimentarea cu gaze naturale a localității Sărata, prin Programul "Anghel Saligny"
- Vești bune la Budacu de Jos! 11 km de drumuri modernizate prin Programul "Anghel Saligny"
- Contract de finanţare semnat pentru Prundu Bârgăului, prin PNI "Anghel Saligny"
- Au fost semnate contractele de finanțare pentru rețele de canalizare în comunele Braniștea și Ciceu Giurgești, prin Programul "Anghel Saligny"
Comentarii
Motto:
“Îi plâng pe proşti şi proştii mă înving”.
(Ana Blandiana- Eclipsă)
Guvernul Ciolacu este singurul care nu a făcut rectificare bugetară . A preferat să folosească Fondul de Rezervă al Guvernului (FRG) ca pe propria pusculita . Prioritizarea alocărilor din FRG a făcută din pixul lui Ciolacu. Ori, prin rectificarea bugetară se făcea adaptarea legeii bugetului de stat la cerinţele nou apărute în executia bugetului ţării la anumite intervale de timp. De asemenea prin rectificare cheltuielile bugetare erau puse într-un cadru legal, nu la voia unui singur om, fie el şi premierul ţării. Rectificările, de obicei promovate prin OUG, erau apoi dezbătute şi controlate de parlament, de Curtea de Conturi şi de alte instituţii interesate.
Adaugă comentariu nou