Secretarul de stat Sorin Roşu Mareş, la ceremonia de marcare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România

Ceremonia de marcare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România a avut loc joi seară, la Ateneul Român, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, președintelui Consiliului European, Donald Tusk, preşedintelui României, Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, şi a premierului Viorica Dăncilă. Printre invitaţii la ceremonia oficială s-au numărat oameni politici, membrii Colegiului Comisarilor, membri ai corpului diplomatic, reprezentanţi ai cultelor din România şi personalităţi culturale.

„Am avut onoarea de a participa la ceremonia oficială de preluare a Președinției Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră. Am convingerea că România va ieși întărită din această perioadă de responsabilitate majoră, iar liderii politici europeni vor înțelege că rolul nostru în angrenajul construcției solide europene este unul major!”, a declarat secretarul de stat Sorin Roşu Mareş de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

***
La evenimentul de la Ateneul Român au susţinut discursuri preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi premierul României, Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că prin preşedinţia Consiliului Uniunii Europene România preia un rol de prim-plan la nivel european, subliniind că obiectivul principal al mandatului ţării noastre este consolidarea unei Europe mai coezive, mai unite şi mai puternice, potrivit Agerpres. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a spus România va conduce cu demnitate Consiliul Uniunii Europene.

"Astăzi, românii se bucură de Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, ocupă locul meritat în Europa, locul în care să primească acelaşi respect, aceleaşi drepturi şi aceleaşi beneficii de care se bucură toţi cetăţenii europeni. Cu acest gând, voi reprezenta ţara mea şi pe concetăţenii mei în următoarele şase luni. România va conduce cu demnitate Consiliul Uniunii Europene", a spus Dăncilă la ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, cirară de Agerpres.

 

Comentarii

11/01/19 12:32
cititor

Sa VA FIE RUSINE !
1/. Pentru deschiderea festivitatii organizate cu ocazia Comisiei Europene la Bucuresti, FOARTE FRUMOS CA s-a cantat Imnul Romaniei , dar va intreb , de ce nu s-a cantat si Imnul Europei , ptr ca vrem sa facem parte din aceasta UE si noi nu stim sa respectam nici cel mai mic simbol european ?!
Sa va fie rusine !
2/. Este foarte bine ca avem o opozitie ferma, care nu-i lasa pe cei de la butoane sa faca abuzuri, dar stau si va intreb, mai ales pe aceasta gasca de neciopliti de hastaguri ( in frunte cu dezmatzatul de Ciolos, care era imbracat de parca atunci a iesti de sub un tomberon sau viaduct …) , care s-au adunat ca boschetarii in frig, si au inceput sa urle si sa zbiere ca descreieratii exact cand au venit delegatiile straine din UE la Bucuresti, sa vada aia cat suntem noi un popor de dezbinat si de neguvernabil . Maaa…. Sunteti sau nu betegi la capatzana ?!
Sa va fie rusine, ca ori ati fost niste pr.osti care v-ati lasat manati din ” spate “ ca vaca … de cineva anume, ori nu sunteti normali la capatzana daca ati facut-o intentionat !
Maaa… tocmai acolo si atunci trebuia sa faceti asta ? Ce credeti ca acuma gata, vin “aia “ , dau jos guvernul actual si va pun pe voi la butoane ? Maaaa… nemernicilor, habar n-aveti voi ce deservicii faceti Romaniei prin astfel de manifestari naroade !!! ( … Stati linistiti , ca nu sunt din gasca PSD-ALDE , dar ma uit la voi si constat cata prostie si narozie exista in voi ) .
3/. Este foarte bine ca domnul presedinte Johannis doreste sa faca “Romania lucrului bine facut “… dar constat cu amaraciune ca :
- Prin atitudinea domniei sale, NU ESTE PRESEDINTELE TUTUROR ROMANILOR ci doar al celor din opozitie , pe moment ce “uzeaza de toate mijloacele posibile ,prin care sa blocheze, sa franeze si sa intarzie luarea unor decizii importante la solicitarile oficiale ale celor din actuala guvernare, astfel incat sa “bage batzul “ cu orice pretz prin gardul PSD-ALDE ca sa-i haraie si sa-i franeze in punerea in executare al Programului de guvernare pe care il au in aceasta legislatura ;
- Pe fata a declarat ca doreste “Guvernul domniei sale “si nicidecum pe cel al celor care au castigat legal alegerile ;
- Cu orice pretz, prin toate actiunile pe care le intreprinde la adresa Guvernului roman, profita de aceasta Comisie Europeana la Bucuresti, sare la gatul lor si spera sa nu fie suspendat din functie , creznad ca acuma aceasta Comisie a venit la Bucuresti si-i vor pune la putere pe cei din opozitie .
La fel, doresc sa-l intreb pe domnul presedinte ce inseamna aceasta atitudine belicoasa si de ce nu arata ca suntem cu adevarat o tzara care nu vom fi o “ problema “ petru UE !
4/. Vreau sa-l intreb pe domnul Dragnea, ce a insemnat atitudinea dumnealui prin lipsa de la unul dintre cele mai importante evenimente pentru Romania ? Una era daca-l calca “ vaca, trenul, masina… sau avionul “” si era imobilizat la pat sau in vre-un spital… si alta este cand se proecupa mai mult de interesele proprii decat de cele ale Romaniei, ca este totusi al 3-lea om in stat si nu “ Iordache “ reprezinta camera deputatilor !
Domnule, pana acuma n-am crezut ca cei din opozitie urla si zbiara in strada “pe bune “ la adresa dumitale, dar mi-am schimbat total parerea si incep sa le drau dreptate .
Sa-ti fie rusine stimate domn , pentru atitudinea dumitale “ na.roada “!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5