Senatorul Ovidiu Florean: Investiţii de 8 miliarde de dolari pentru independenţa energetică a României, prin Acordul strategic de parteneriat cu SUA

          Senatorul liberal Ovidiu Floreana a anunţat că, în această săptămână, Camera Deputaţilor a ratificat Acordul strategic de parteneriat cu SUA, pe o perioadă de 30 de ani, care prevede pe lângă investiţiile în centrala nucleară de la Cernavodă şi investiţii în domeniul cercetării ştiinţifice.

          „În sfârşit, după 32 de ani de la Revoluţie, începem să vedem luminiţa de la capătul tunelului în ceea ce priveşte independenţa energetică a României. În prima fază vor fi investite opt miliarde de dolari pentru retehnologizarea Reactorului 1 şi terminarea Reactoarelor 3 şi 4. Reactorul 3 a fost început în 1984 şi este realizat în proporţie de 15%, iar Reactorul 4 a început în 1985 şi este făcut în proporţie de 14%. Aceste două reactoare vor genera 20% din consumul energetic al României. Când vor fi gata, pe 4-5 generaţii de acum înainte ne vom alimenta maşinile electrice produse în acele reactoare. Poporul nostru va beneficia de aceste investiţii pe 80-100 de ani”, a declarat parlamentarul PNL.

          Ovidiu Florean a  ţinut să precizeze că acest pas a fost făcut în timpul guvernării de dreapta, urmând să intre la dezbatere la Senat, săptămâna viitoare, acordul căpătând astfel puteri depline.

Comentarii

19/05/21 11:35
Gica Contra

Ma, suntem de rasul lumii. Noi tot suntem PARTENERIATE CU AMERICANII ... fiind deopotriva membrii fondatori ai ORGANIZATIEI NATIUNILOR UNITE si membrii in Conventia internationala de trafic rutier din 1942... dar prin modificarile facute acestei conventii, din 1980 incoace, NU MAI RECUNOASTEM VALABILITATEA PERMISELOR DE CONDUCERE AUTO al americanilor veniti ca turisti la noi... si le cerem pe langa permisul auto, sa aiba si " permis de circulatie international " ... care de fapt confirma ca " omul " are sau nu permis national valabil .
Am vazut articolul din presa unde politia a facut dosar penal unui roman " turist " la noi... ca nu avea " permis international "... desi avea permis de conducere national american, unde legislatia rutiera este identica cu a noastra diferind doar forma indicatoarelor rutiere, dar avand aceiasi semnificatie . Bine ca acolo, 30-90 de zile ( depinde de la stat la stat ) permisele noastre sunt valabile si fara nici o " copie a lor emisa de ACR " si care de fapt nu este autoritate politieneasca ...
Tot asa... vrem sa fim prieteni si parteneri cu cei din UE, dar suntem impotriva catolicilor , protestantilor si neoprotestantilor... si ne mai miram de ce NIMENI DIN ACEASTA LUME NU NE IUBESTE ... SI TOTI NE EVITA ... adica " io sa vin la tine... da... tu n-ai ce cauta la mine " ... ( cam asa... ) !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5