Senatorul Ovidiu Florean: Luni, la ora 12, președintele Iohannis le dă lista cu miniștrii noului guvern și va începe USL 2 să funcționeze!

Senatorul Ovidiu Florean a comentat, pe pagina sa de facebook, noile mişcări de pe scena politică şi negocierile pentru formarea unui niu Guvern.
"La ultimele negocieri, Ciolacu s-a amuzat pe seama prostiei negociatorilor peneliști fiindcă știa că totul ține de Iohannis. Măscăriciul Rareș Bogdan îl implora pe Ciolacu să le dea un minister important. Luni, la ora 12, președintele Iohannis le dă lista cu miniștrii noului guvern și va începe USL2 să funcționeze. (...) Afonul Vâlceanu, omul afonului Câțu, a rămas pe margine. Doi afoni care se credeau nr 1 și nr 2 în PNL au fost trași pe dreapta. Așa pățești când ești afon. (...) În 2024, PNL nu va mai intra în Parlament", a transmis senatorul liberal.

Comentarii

22/11/21 16:04
Iuliu

Motto:
„Orbane, să ne ierţi, în septembrie-am fost beţi!”
(https://www.ziardecluj.ro/cam-tarziu-prim-vicepresedintii-pnl-i-au-cerut...)

După 3 luni de criză politică, desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier al noului guvern format din coalitia PNL, PSD, UDMR și Minoritățile naționale, reprezintă doar linistea dinaintea furtunii. Negocierile dintre PNL si PSD au creat mari tensiuni la nivelul conducerii PNL. Astfel, Raluca Turcan- prim-vicepreședintele PNL a transmis un mesaj dur conducerii partidului, afirmând că Florin Cîțu ar trebui să-și depună demisia, împreună cu echipa de negociere cu PSD, care s-au „milogit” la Marcel Ciolacu să prindă un colț de pâine:
„Mandatul lui Florin Câțu nu a fost decât un șir de minciuni, greseli și jocuri personale. As spune ca e de domeniul patologicului. Florin, iti imaginezi ca nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toti se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus pana acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un sir de minciuni. Și nu numai de minciuni dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, ești dispus sa joci la poker pana și banii de pensii. De mai bine de o luna ma tin de capul tău și-ti spun repetat ca de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre in postările de pe facebook”, susține Raluca Turcan afirmând că „este puțin spus ca s-a negociat in genunchi” cu PSD.
De asemenea, Dan Motreanu- liderul PNL Giurgiu, spunea, după ședința Biroului Politic Național al PNL, că se impune „un gest de onoare”, din partea lui Florin Cîțu, cerându-i demisia: „Niciunde în lumea aceasta NU îți poti încalca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poti castiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape „isteric” în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot TU să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale.
Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor, și, din acest motiv, se impune un gest de onoare!”
Nu stiu ce a înteles Florin Cîțu, însă un vechi proverb sună astfel: ,,Când doi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5