Sens giratoriu la intersecţia str. Tărpiului-Livezi-Drumul Cetăţii, pentru fluidizarea circulaţiei în zonă

Consiliul Local Bistriţa va dezbate, în şedinţa ordinară de joi, proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Sens giratoriu la intersecția străzilor Tărpiului, Drumul Cetății și Livezi".

Prin documentaţia, elaborată de S.C. ROMGRES SRL Beclean, se estimează o valore a a investiţiei de 4,120 milioane lei (cu TVA), aproximatov 918.000 euro. În fapt, este vorba despre un pod cu o lungime de 40 m şi amenajarea unui sens giratoriu pe o suprafaţă de 904 metri pătraţi. Durata de realizare a obiectivului este de 9 luni.

Finanţarea obiectivului de investiţie se face din bugetul local şi din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie, conform listelor de investiţii aprobate potrivit legii.

Amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Tărpiului, Drumul Cetății și Livezi are drept scop fluidizare circulației în zonă, în corelare cu planul urbanistic general al localității și pe baza studiului de dezvoltare și organizare a circulației.

“Strada Drumul Cetăţii, împreună cu str. Calea Clujului și str. Simion Mândrescu, este considerată centura orasului pe care se desfăşoară traficul greu. Strada Tărpiului leagă zona industrială de centrul orasului şi este, de asemenea, foarte circulată, pe ea fiind situate și două unități de producție a unui important agent economic din municipiu SC Leoni Wiring System Ro SRL, cu peste 6000 de salariați la cele două capacități de producție. Cele două capacități de producție sunt situate de o parte și cealaltă a Drumului Cetății, cu care se intersectează strada Tărpiului.

Asigurarea legăturii dintre cele trei străzi se face prin două intersectii situate la distanţe apropiate una de cealalta respectiv 70 m.

Între strada Drumul Cetăţii şi strada Livezi, accesul se face pe un pod dalat, drept, cu calea sus având o deschidere pentru două benzi de circulaţie, din elemente prefabricate.

Din cauza faptului ca intersectia deserveşte atât zona industrială cât şi un ansamblu rezidenţal, situaţia actuală duce la blocari de trafic în orele de vârf, precum şi la durate mari de aşteptare la intrarea în intersecție de pe arterele fără prioritate. De asemenea, dimensiunile intersecţiei, razele de racordare şi lăţimea benzilor de circulaţie nu asigură siguranţa şi confortul în trafic”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Aceasta situaţie afectează atât locuitorii din zonă, cât și agenţii economici şi traficul greu din zona industrială.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5