Serviciul de Paşapoarte Bistriţa-Năsăud a deschis un punct mobil de lucru la Borşa

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple a inaugurat joi, la Borşa, un punct de lucru mobil, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă subprefectul Ovidiu Frenţ.

Punctul de lucru este în incinta Primăriei Borşa, câte doi lucrători urmând să fie prezenţi, în fiecare zi de joi, între orele 9-16. Aici vor fi elibererate numai paşapoarte electronice, termenul de eliberare a paşaportului electronic fiind de 14 zile calendaristice de la data depunerii cererii.
De altfel, menţiona Ovidiu Frenţ, odată cu deschiderea acestui punct mobil, au şi fost preluate primele 10 cereri. Dacă situaţia o va cere, cel mai probabil din 15 iulie, lucrătorii de la Paşapoarte vor fi prezenţi două zile pe săptămână.

Acest demers a fost făcut pentru a preveni afluxul de persoane din zona Borşa care apelau la Serviciul de Paşapoarte de la Bistriţa pentru a obţine documentul de călătorie. Este un pas în sprijinul cetăţenilor din judeţul Maramureş, dar şi al colegilor de la instituţia similară din Baia Mare.

În luna august a anului trecut, peste 700 de cereri au fost înregistrate la serviciul din subordinea Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud. În zona Borşa – Vişeu-Moisei, peste 55% din populaţie lucrează în Italia, iar luna august, fiind una de concedii, determină creşterea numărului de persoane care se întorc în ţară şi care vor să îşi rezolve şi …problema cu paşaportul. Bistriţa este preferată de maramureşeni din cauza distanţei mai mici cu 60 km faţă de o deplasare la Baia Mare, dar, foarte probabil, şi pentru operativitatea bistriţenilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]