Sezon estival la Băile Figa

O dată cu sosirea primelor zile călduroase din această vară a debutat un nou sezon estival în Parcul Balnear de la Băile Figa. Practic, de vineri, 14 iunie, turiştii şi vizitatorii care trec porţile staţiunii balneare beclenare se pot bucura în voie de soare, apă şi de binefacerile nămolului sapropelic, cu virtuţi curative deosebite.
Pentru vara acestui an, la Băile Figa a fost extinsă zona de plajă, au fost amplasate mai multe şezlonguri şi umbrele faţă de anii trecuţi şi au apărut noi puncte alimentare şi terase extinse pentru ca turiştii să se bucure de condiţii cât mai bune pentru a putea avea la dispoziţie sortimente diversificate de produse alimentare şi băuturi. De asemenea, în vecinătatea Băilor Figa se află şi Herghelia Beclean, care pune la dispoziţie spaţii, echipamente şi cursuri de călărie, destinate amatorilor de echitaţie.
Totodată, turiştii au la dispoziţie zone cu pergole şi o zonă pentru picnic şi grătare, iar cei care ajung la Băile Figa se pot bucura de o ieşire în aer liber, de peisajul şi locurile de acolo, dar şi de toate facilităţile pe care le pune la dispoziţie Parcul Balnear.
De asemenea, în zona satului de vacanţă au fost construite noi şi cochete cabane din lemn, deja câteva zeci de astfel de cabane străjuind staţiunea beclenară, unele dintre ele fiind pregătite să îşi primească oaspeţii din vara aceasta, astfel încât turiştii care vin la băile Figa au posibilitatea să se cazeze chiar în imediata vecinătate a Parcului Balnear.
În prezent, Complexul Balnear Băile Figa dispune de un bazin exterior cu apă sărată, un lac cu apă sărată, o piscină exterioară cu apă dulce, un râu leneş, tobogane uriaşe cu cinci piste de alunecare, un loc de joacă pentru copii, terenuri de tenis şi fotbal, un bazin interior cu apă dulce, jacuzzi şi saună, săli de fitness şi de masaj.
Deja , în primele două sărtămâni ce au trecut de la deschiderea sezonului estival, câteva mii de turişti, atât din judeţ, cât şi din alte colţuri ale ţării s-au bucurat de vremea frumoasă şi au petrecut clipe de relaxare şi de divertisment la băile din vecinătatea oraşului Beclean. Soarele, plajele cu nisip şi cele cu iarbă, bazinele, toboganele uriaşe, râul leneş, lacul sărat ,,Cerbul,, şi restul atracţiilor existente în Parcul Balnear fac ca sejururile petrecute la Băile Figa să rivalizeze pe deplin cu vacanţele în alte staţiuni renumite din ţară sau de peste hotare.
După încheierea sezonului estival 2013, la Figa vor începe noi lucrări de anvergură. Este vorba de amenajarea unui Crazy River şi a unor tobogane noi, lucrări aflate în planul de acţiune al administraţiei publice locale pentru perioada următoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5