Parteneriat între Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia „Clubul Orizonturi Albastre” Bistriţa

„ShoeBox - cadoul din cutia de pantofi” a bucurat 643 de copii din judeţ

O nouă poveste a luat sfârşit. O poveste despre omenie, hărnicie, implicare, organizare.
În spiritul sărbătorilor de iarnă, când se oferă cadouri celor dragi, bistriţenii cu inima deschisă s-au mobilizat şi au răspuns pozitiv campaniei ShoeBox, prin care se adună cadouri pentru copiii nevoiaşi, făcând posibil ca şi pe feţele acestora să existe zâmbete.
Sălile pregătite pentru viitoare expoziții ale Bibliotecii Judeţene au fost locul unde s-au adunat şi depozitat pentru aproximativ o lună de zile aceste pachete.
Prin grija celor de la Fundaţia „Clubul Orizonturi Albastre” Bistriţa şi a voluntarilor care au luat parte la aceasta acţiune, cele 643 pachete adunate au ajuns la copiii nevoiaşi din judeţul nostru.
Am fost la cazuri semnalate de oameni impresionaţi de copiii aflaţi în dificultăți materiale. Instituții publice sau preoţi parohi au fost cei care ne-au pus la dispoziţie numele și adresele celor cărora să le facem mai plăcute sărbătorile de iarnă.
Dificultatea a apărut atunci când s-au inventariat pachetele și pe grupa de vârstă băieți 12-18 ani aveam foarte puține pachete, iar pentru a salva situația, voluntarii care erau în acțiune au pus mână de la mână și au pregătit pentru categoria aceasta 45 de pachete.
Am oferit cadouri în: Bistriţa, Viişoara, Livezile, Sărata, Galaţii Bistriţei, Herina, Tonciu, Dipşa, Orheiu-Bistriţei, Petriş, Satu Nou, Teaca, Pintic, Arcalia, Chiraleş (casa maternală), Sângeorzul Nou, Bungard, Sînmihaiul de Câmpie, Enciu, Corvinești, Bidiu, Fântânele, Matei, Moruț, Hălmăsău, la Centrele pentru Protecția Copilului Beclean și Teaca.
Frumusețea proiectul, pe lângă bucuria copiilor care primesc aceste pachete pline de bunătăți, constă în numărul mare de persoane implicate în această acțiune: copii, părinți, bunici, profesori, elevi, studenți sau oameni pur și simplu cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în jurul lor și iși fac timp să pregătească aceste pachete, voluntari care duc pe la casele copiilor aceste pachete, cei care ne pregătesc listele cu copiii nevoiași sau ne semnalează cazuri de copii nevoiași.
Le mulţumim tuturor celor care au făcut parte din acest proiect „ShoeBox - cadoul din cutia de pantofi”, 2014!

Doina Moldovan - Fundaţia „Clubul Orizonturi Albastre”, Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5