Exclusivitate !

Şi ei au fost în clasa I ! Directorul CJC, Gavril Ţărmure: În ajun, am primit de la mătuşa Vica, un clop verde, o găinuşă şi un ghiozdan de carton cu mâner

Nu îmi amintesc exact prima zi de şcoală dar îmi amintesc perfect de ziua premergătoare acesteia. Toată vara am cătat ( îngrijit) câţiva miei ai mătuşii Vica (sora lui tata ) şi ai lui uncheşul George.
Înţelegerea era că numai până la începerea şcolii, drept pentru care am fost chemat la ei să-mi primesc premânda (recompensa) care consta într-un clop (pălarie) verde, o găinuşă şi un ghiozdan de carton cu mâner. De faţă erau cu toţii ai casei, unchiul, mătuşa şi Anuţa, singura lor fată cu 6 ani mai mare decât mine. Mătuşa mi-a cerut să fac o probă de comportament în situaţia mea de şcolar începând cu ziua de mâine, aşa că am pus clopul pe cap şi am luat ghiozdanul în mână. Cu stăngăcie dar cu un soi de brutalitate am făcut câţiva paşi. Mătuşa Vica şi Anuţa au izbucnit deodată “ vai, l-ai luat întors, îi semn rău, îi rămâne coregent, repetent “. Am întors ghiozdanul, mi-am luat găinuşa cu tandreţe, ca să plec acasă, dar găinuşa speriată de vaietul mătuşii şi al Anuţei, mă ciupeşte chiar sub ochi.
Acasă tata mă vede cu premânda dar şi cu ciupitura zdravănă de sub ochi, o strigă pe mama şi-i spune să taie dimineaţă găinuşa mea, s-o facă tocană pentru că “era să scoată ochiul copilului”.
Pot să spun că am luat numai premiul I, din clasa I până în clasa a IV-a, nu am fost corigent nici repetent.
Asta îmi amintesc eu despre începuturile mele în învăţătură.

......................................
Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5